Головна Новини Світ США Справа про штурм Капітолію: Трамп зробив зізнання
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа про штурм Капітолію: Трамп зробив зізнання

Дональд Трамп зізнався, що хотів приєднатися до натовпу для штурму Капітолію

2 травня 2024, 08:52
Поділіться публікацією:

Колишній президент США і кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що в січні 2021 року хотів приєднатися до натовпу, який штурмував Капітолій. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

Справа про штурм Капітолію: Трамп зробив зізнання

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що Дональд Трамп підтвердив, що озвучив агентам Секретної служби бажання приїхати до будівлі Капітолію 6 січня 2021 року і висміяв твердження про те, що після відмови він накинувся на офіцерів у своєму автомобілі.

Виступаючи перед прихильниками у Вісконсіні, Трамп довго скаржився на свої судові справи, а потім почав нападати на законодавців, які розслідували заворушення 6 січня у Капітолії.

"Пам'ятаєте людину, яка сказала, що я напав на агента Секретної служби перед машиною? Це не моя справа. Я коханець, а не боєць. Пам'ятаєте це? А це круті хлопці. Ви знаєте цих хлопців з Секретної служби, я ненавиджу це визнавати, вони трохи молодші за мене. Зовсім трохи", — сказав Трамп своїм прихильникам.

Він продовжив висміювати свідчення колишньої помічниці Білого дому Кессіді Хатчінсон. Вона розповіла комісії Конгресу, яка проводила розслідування подій того дня, і чула від інших, що Трамп "кинувся" за кермо після своєї промови біля Білого дому, очевидно, намагаючись повернути до Капітолію.

"Це божевілля. Я сидів ззаду, і ви знаєте, що я сказав, я сказав: "Я хотів би спуститися туди, тому що я бачу, як багато людей йдуть вниз". Вони сказали: "Сер, буде краще, якщо ви цього не зробите". Я відповів: "Ну, я хотів би... що б ви, хлопці, не думали". Це була вся розмова. Ці люди божевільні", — сказав Трамп.

Викривальні свідчення Хатчінсон перед розпущеним комітетом 6 січня 2022 року порушили нові питання щодо дій Трампа та його зусиль приєднатися до прихильників, які прямували до Капітолію.

Водій автомобіля Трампа 6 січня заперечував свідчення про те, що Трамп намагався взяти керування автомобілем під свій контроль.

"(Президент Трамп. – ред.) ніколи не хапався за кермо. Я взагалі не бачив, щоб він намагався сісти на переднє сидіння", – сказав неназваний водій слідчому комітету.

Однак копія, з якою ознайомилося видання The New York Times, вказує на те, що водій підтвердив слова Гатчінсон про наполягання Трампа приєднатися до прихильників у Капітолії. Він висунув вимогу водієві, а також голові служби безпеки колишнього президента Трампа Боббі Енгелю.

Видання зазначає, що дії Трампа 6 січня 2021 року під час штурму Капітолію стали центральною темою кампанії президента Джо Байдена на переобрання. Саме вони стали основою федеральних звинувачень, висунутих проти Трампа у Вашингтоні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — програв битву за Україну: ЗМІ навали фатальну помилку Трампа і що на нього чекає далі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини