Головна Новини Світ США США атакували мільярди цикад
commentss НОВИНИ Всі новини

США атакували мільярди цикад

У світі налічується понад 3 000 видів цикад

26 травня 2021, 01:01
Поділіться публікацією:

Мільярди цикад Великого східного виводка вперше за 17 років вийшли на поверхню в декількох штатах Східного узбережжя США. За словами американських вчених, в деяких регіонах країни на кожні пів гектара доводиться від 1 до 1,5 мільйона цикад.

США атакували мільярди цикад

Цикади (фото з відкритих джерел)

У світі налічується понад 3000 видів цикад. Багато з них з'являються щорічно. Однак в Північній Америці живе сімейство періодичних цикад (лат. Magicicada), цикл життя яких складає 13 і 17 років, пише NBC News.

Личинки живуть під землею, харчуючись корінням рослин. Вони проходять через п'ять стадій розвитку, і на 13-й або 17-й рік,  залежно від виду, масово з'являються з-під землі, щоб знайти партнера для розмноження. Чисельність — це запорука виживання популяції, оскільки тільки так цикади можуть протистояти хижакам. Незабаром після спарювання цикади гинуть.

Великий східний виводок, що позначає римською цифрою X, вважається самим виводком періодичних цикад. Останній раз він піднімався на поверхню у 2004 році. Крім нього, ентомологам відомі ще 14 виводків: виводок I живе в Вірджинії, виводок III в Айові, а виводок VII на півночі штату Нью-Йорк.

Як повідомляли раніше нові комахи під назвою Marsbees будуть розміром із джмеля, але з великими крилами, як у цикад. "Наші попередні дослідження показують, що саме такі габарити робота дозволять йому літати в атмосфері Марса", — зазначив інженер аерокосмічної промисловості Університету Алабами Чанг-квон Канг.

Над створенням роботів працюють американські та японські вчені. Їх обладнають датчиками та пристроями бездротового зв'язку, щоб вони могли знімати ландшафт, брати зразки ґрунту і навіть шукати ознаки життя — зокрема, вони повинні будуть фіксувати можливі викиди метану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини