Головна Новини Світ США США блокує делегацію РФ, яка має головувати на засіданні Ради Безпеки ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

США блокує делегацію РФ, яка має головувати на засіданні Ради Безпеки ООН

Сполучені Штати не видають візи російській делегації Ради Безпеки ООН, яка має прилетіти до США.

13 квітня 2023, 13:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З першого квітня Росія отримала право керувати Радою Безпеки ООН. Наступне засідання міжнародного органу має відбутись в Нью-Йорку, проте США не дає візи для російських посадовців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на CNN.

США блокує делегацію РФ, яка має головувати на засіданні Ради Безпеки ООН

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Посол Росії в Сполучених Штатах Анатолій Антонов закликає США надати візи для російської делегації, зокрема і міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

"Ми закликаємо Вашингтон не зволікати з видачею віз нашій делегації, включно з нашими журналістами. Відмова у видачі віз порушує зобов'язання Сполучених Штатів як країни перебування штаб-квартири ООН, перешкоджаючи належному, повноцінному функціонуванню всесвітньої організації", — говорить російський посол.

Окрім того, США не погодили і прибуття літака російської делегації.

"Ми очікуємо, що американці оперативно видадуть дозвіл на літак (вхід у повітряний простір США) без будь-яких умов і обмежень", — повідомляє Анатолій Антонов.

Нагадаймо, що після повномасштабного вторгнення в Україну, США запровадили санкції проти російських чиновників, до яких увійшли президент Росії Володимир Путін, міністр закордонних справ Сергій Лавров та інші члени Ради безпеки Росії. Цим посадовцям було заборонено в’їзд на територію США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає поганим першоквітневим жартом рішення Радбезу ООН дати дозвіл Росії головувати в організації.

Також "Коментарі" писали, що Росія оприлюднила п'ять вимог для продовження зернової угоди (список).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини