Головна Новини Світ США США чекають на арешт Путіна: Блінкен розповів, чому в цьому питанні сподіваються на Європу
commentss НОВИНИ Всі новини

США чекають на арешт Путіна: Блінкен розповів, чому в цьому питанні сподіваються на Європу

Держсекретар Ентоні Блінкен не відповів на запитання про те, чи видасть влада США президента Росії МКС, якщо він приїде

23 березня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Будь-яка європейська країна, яка є стороною Міжнародного кримінального суду (МКС), має обов'язок здійснити арешт військового злочинця Володимира Путіна, якщо він відвідає цю країну. Його затримання та арешт будуть повністю законними. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву в Сенаті зробив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише "CNN".

США чекають на арешт Путіна: Блінкен розповів, чому в цьому питанні сподіваються на Європу

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

"Я думаю, що будь-хто, хто є стороною в суді і має зобов'язання, повинен виконувати свої зобов'язання", — заявив Блінкен.

Також він прокоментував, чи можуть провести арешт Путіна самі США, якщо той завітає до цієї країни. Відповідь Блінкена була досить дипломатичною. Він не став прямо відповідати, але заявив, що США відкликали свій підпис, так і не ратифікувавши статут МКС на початку 2000-х. саме тому сьогодні США не виступають стороною в суді.

Крім цього, Ентоні Блінкен зазначив, що у нього є великі сумніви щодо того, що найближчим часом або колись Володимир Путін відвідає США.

Зазначимо, незважаючи на те, що ордер на арешт Путіна був виданий лише 17 березня 2023 року, він останніми роками практично не залишає територію Росії, а останній візит до США був ще 2015 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — топ-темою залишається рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі про видачу ордера на арешт російського президента Путіна. За словами українського лідера Володимира Зеленського, це історичне рішення, з якого розпочнеться історична відповідальність. Президент США Джо Байден упевнений, що російський президент "явно вчинив військові злочини". Ну, а у російських політиків, чиновників та пропагандистів із цього приводу – передбачувана істерика. Про що говорить реакція Заходу та РФ? До яких наслідків це може призвести? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини