Головна Новини Світ США США демонструють позицію «чорного страуса» щодо війни в Україні: в чому її суть
commentss НОВИНИ Всі новини

США демонструють позицію «чорного страуса» щодо війни в Україні: в чому її суть

США демонстративно не бачать того, що військові КНДР приймають участь у війні проти України

сьогодні, 14:03
Поділіться публікацією:

Теорія "чорного страуса" є однією з варіацій теорії "чорного лебедя", відзначив екс-заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін. Втім, за його словами, якщо у випадку з феноменом "чорного лебедя" йдеться про події, які не можна передбачити, і тому управлінцям складно застосувати менеджерські процедури для управління ризиками настання "чорних лебедів", то у випадку з "чорним страусом" мова йде про події, передбачення яких є доступним. Але, каже Золотухін, управлінці відмовляються вірити в те, що події, настання яких можна обчислити та підготуватися до них, можуть реально наступити.

США демонструють позицію «чорного страуса» щодо війни в Україні: в чому її суть

Війська КНДР

"Алегорія походить від міфу про те, що страуси, нібито, ховають голову у пісок. Хоча, насправді, вони лише пригинають голову до землі, коли їм треба відхекатися", — відзначив експерт.

За його словами, наприклад, найбільш поширеними прикладами феномену "чорного страуса" є атака на Перл-Харбор чи атака на World Trade Center.

"Заява Ллойда Остіна про відмову сприйняти встановлений українською розвідкою факт вступу Північної Кореї у війну на боці РФ — також є прикладом феномену "чорного страуса". Оскільки, якщо визнати факт участі корейців у війні проти Заходу, то треба буде щось з цим робити. А, поточна адміністрація, ймовірно, прийняла остаточне рішення передати ситуацію як є наступному президенту США", — відзначив Золотухін.

При цьому він спрогнозував, що візит глави Пентагону Ллойда Остіна в Україні нічого не дасть і ймовірно, міністр обмежиться черговими "запевненнями".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що США демонструють дивну позицію, коли "не бачать", що війська КНДР приймають участь у війні проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини