Головна Новини Світ США США готує новий революційний літак за технологією blended wing body
commentss НОВИНИ Всі новини

США готує новий революційний літак за технологією blended wing body

Військово-повітряні сили США уклали контракт на побудову літака, на базі якого в майбутньому будуть створені нові літаки для американської армії.

17 серпня 2023, 16:25 comments1077
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сполучені Штати постійно удосконалюють та розроблюють нові літаки. Цього разу американці почнуть будувати літак за технологією blended wing body, який має прокласти шлях для нових машин ВПС США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт уряду США Air Force.

США готує новий революційний літак за технологією blended wing body

Візуалізація прототипу літака зі змішаним корпусом крила. Фото: Air Force

Технологія blended wing body (змішаний корпус крила) передбачає, що такий об'єкт не має чіткої лінії розмежування між крилами та основним корпусом літака. Таким чином літак має чіткі структури крила та корпусу, які плавно змішані разом без чіткої лінії розділення.

Ця технологія існує вже кілька десятиліть, однак лише зараз з’явились матеріали та конструктивні рішення, які дозволяють цю ідею використовувати в більш широкому масштабі. Таку технологію збирається використовувати армія США, яка у серпні 2023 року уклала контракт на будівництво експериментального літака, на базі якого в майбутньому мають будуватися нові літаки ВПС США.

"Літаки зі змішаним крилом мають потенціал для значного зниження потреби в паливі та збільшення глобального польоту. Швидке, ефективне переміщення сил і вантажів на велику відстань є важливою здатністю для реалізації стратегії національної безпеки", — сказав міністр ВПС Френк Кендалл.

За даними ВПС США такі літаки зменшать аеродинамічний опір принаймні на 30% і забезпечуючи додаткову підйомну силу.

Пентагон планує побудувати прототип літака в дуже короткі терміни. Основною розробкою займеться компанія JetZero, однак NASA і ВПС США також будуть співпрацювати, щоб перший літак піднявся в повітря у 2027 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про китайських вчених, які запевняють, що відкрили нову військову технологію.

Також "Коментарі" писали, що Залужний показав справжній нічний жах для піхоти окупантів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини