Головна Новини Світ США США готують останній пакет військової допомоги Україні: що заявили у Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

США готують останній пакет військової допомоги Україні: що заявили у Байдена

Білий дім визнав: лишилося коштів на один пакет військової допомоги Україні

19 грудня 2023, 07:32 comments1869
Поділіться публікацією:

Білий дім повторив заклик до Конгресу США поквапитись із затвердженням додаткового фінансування для України, застерігши, що нинішніх коштів вистачить лише на один пакет військової допомоги до кінця року. Як інформує портал "Коментарі", про це в ході онлайн-брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, пише "Укрінформ".

США готують останній пакет військової допомоги Україні: що заявили у Байдена

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

Джон Кірбі зазначив, що США планують оголосити про ще один пакет військової допомоги Україні до кінця грудня.

"Однак, коли це буде зроблено…, ми більше не матимемо повноважень на поповнення запасів", – додав Кірбі, маючи на увазі, що ці пакети військової допомоги виділялись з американських складів, а кошти скеровувались на їхнє поповнення.

Представник Білого дому вкотре закликав Конгрес без зволікань схвалити запит президента США Джо Байдена з додатковим фінансуванням потреб національної безпеки, зокрема допомоги для України.

Він повторив, що більшість коштів залишається на американських оборонних підприємствах, які виробляють необхідну для ЗСУ зброю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — різні медіа продовжують змагатися у похмурих прогнозах на фоні проблем із виділенням Україні допомоги з боку закордонних партнерів. Видання СNN із посиланням на західних чиновників та представників спецслужб повідомляє, що Україна може вже до літа наступного року зазнати поразки у війні з РФ, якщо західні партнери не забезпечать нас додатковою підтримкою. А представники Інституту вивчення війни (ISW) попереджають, що, якщо РФ переможе в Україні, вийшовши на кордони зі східним блоком НАТО, це створить величезні загрози та призведе до величезних витрат з боку США. І обійдеться набагато дорожче, ніж допомагати Україні зараз. Проте парламентарі-республіканці (трампістське крило) продовжують блокувати виділення необхідного нам пакета допомоги. Як ситуація може розвиватись далі? Чи є надія, що Конгрес незабаром схвалить такий важливий для нас законопроєкт? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини