Головна Новини Світ США США готують план протидії Росії у разі вторгнення в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

США готують план протидії Росії у разі вторгнення в Україну

1 грудня 2021 року генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про захист України

4 грудня 2021, 01:26
Поділіться публікацією:

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що його адміністрація готує комплекс ініціатив проти Росії. Про це повідомив американський президент під час брифінгу. Він сказав, що ці заходи будуть розроблені на випадок вторгнення російських військ в Україну.

США готують план протидії Росії у разі вторгнення в Україну

США (фото з відкритих джерел)

"Я підтримую постійний контакт із нашими союзниками в Європі та Україні. Мій держсекретар та радник з безпеки були залучені до процесу. І те, що я роблю, на мій погляд, буде найповнішим і найзначущим набором ініціатив. Це ініціативи, які зроблять дуже важким рішенням для Путіна йти вперед і робити те, що люди побоюються, що може зробити”, – заявив Джо Байден.

1 грудня 2021 року генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про захист України у разі прямої загрози з боку Російської Федерації.

Нагадаємо, про відповідальну за політику США щодо України стала дипломат Робін Данніган. Її призначила адміністрація Джо Байден. Окрім України, дипломат зосередиться на формуванні політики Білорусі, Молдови, Польщі, Угорщини та Чехії. Раніше вона обіймала посаду заступника секретаря з питань енергетичної дипломатії у Бюро енергетичних ресурсів Державного департаменту з 2014 до 2017 року. Останні три роки Робін Данніган працювала у посольстві США у Відні.

Спочатку була заступником глави місії, а потім повіреної у справах Австрії. У матеріалі американської служби "Радіо Свобода" зазначається, що Робін Данніган є критиком планів Росії щодо будівництва "Північного потоку-2" в обхід України. Адже Київ, за її словами, може втратити близько 2 мільярдів доларів за рік за транзитні збори.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини