Головна Новини Світ США США і далі жуватимуть шмарклі. Україні доведеться впоратись без цього союзника
commentss НОВИНИ Всі новини

США і далі жуватимуть шмарклі. Україні доведеться впоратись без цього союзника

Атака Ірану та Ізраїль не зрушила питання надання допомоги Україні від США, як очікувалося. Розгляд законопроєкту знову затягується. Тому, вважає політтехнолог Олексій Голобуцькій, Україні доведеться боротися без цього союзника

17 квітня 2024, 12:20 comments1268
Поділіться публікацією:

Було очікування, що після атаки Ірану на Ізраїль і надання йому термінової допомоги, США пришвидшать прийняття рішення щодо всього комплексу допомоги. Адже, як вважає Олексій Голобуцький, відривати питання України від питання Ізраїлю — це надто явно демонструвати і слабкість, і дуже негарну вибірковість, а там і контроль Тихоокеанського регіону в комплекті йде.

США і далі жуватимуть шмарклі. Україні доведеться впоратись без цього союзника

Україна і США

Однак спікер Майк Джонсон під час закритої конференції Палати представників Республіканської партії оприлюднив свій план передачі іноземної допомоги через Палату представників, представивши чотири окремі законопроєкти:

1. Щодо допомоги Україні.

2. Щодо допомоги Ізраїлю.

3. Щодо допомоги Тайваню.

4. Щодо пріоритетів національної безпеки (заборона ТікТок, використання конфіскованих російських активів для допомоги Україні, ленд-ліз для військової допомоги Україні і конвертовані кредити для гуманітарної допомоги).

Так, підкреслив експерт, це ініціатива власне спікера і представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі позначив ніби позицію Білого дому "Ми не підтримуємо окремий законопроєкт, який фінансує лише Ізраїль, тому що Україні також потрібні боєприпаси". Але водночас Кірбі заявив, що адміністрація "уважно розгляне" всі 4 законопроєкти з пропозиції Джонсона — бо допомога має бути скерована як Україні, так і Ізраїлю чимшвидше.

По суті, підкреслює Голобуцький, атаки на Ізраїль все ж виявилось явно недостатньо для зрушення ситуації з допомогою Україні з місця.

"Отже, США і далі жуватимуть шмарклі. І Україні дійсно доведеться якось поратись без цього союзника. Відповідно, маємо максимально активізувати взаємодію з ЄС — який показав себе більш надійним союзником попри всю обережність Шольца",
- відзначив експерт.

З іншого боку, додає він, з допомогою чи без — в нас все одно немає інших варіантів, крім захищати себе всіма наявними в нас самих силами. Допомога має сприйматись як приємний бонус.

"Тобто, ми повертаємось до питань мобілізації і розвитку ВПК",
— підсумував Голобуцький.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що є Майк Джонсон запропонував 4 законопроєкти щодо виділення допомоги від США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

17 квітня 2024, 20:44

От пусть гражданин голубоцкий берет лопату у кулебы и дует на фронт, раз такой умный. Без внешней помощи мы сделать ничего не сможем, это понятно и ежу. А впк надо было начинать развивать хотя бы в 22 году, а лучше еще раньше. А то деньги распилили, ничего не сделали , зато теперь людей на мясо гоните


Новини