Головна Новини Світ США США категорично відмовилися збивати ракети РФ: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

США категорично відмовилися збивати ракети РФ: яка причина

США відмовилися збивати російські ракети над Україною, щоб не спровокувати ядерний конфлікт

16 жовтня 2024, 22:57
Поділіться публікацією:

Представники адміністрації Джо Байдена розповіли, чому США та Велика Британія допомагали збивати іранські ракети над Ізраїлем та почали розгортати в регіоні передові системи ППО, а збивати російські ракети над територією України категорично відмовляються.

США категорично відмовилися збивати ракети РФ: яка причина

Штати не будуть збивати ракети РФ. Фото з відкритих джерел

"Сувора правда, яка українцям, можливо, не сподобається, але від якої, на жаль, нікуди не подітися, полягає в тому, що ми можемо ризикнути збити іранські ракети над Ізраїлем, не спровокувавши прямої війни з Тегераном, яка може призвести до ядерної війни. Ризик набагато вищий, якщо намагатися зробити це з Росією", — розповів анонімно старший помічник сенатора.

Як пише Politico, два співробітники адміністрації Джо Байдена висловили аналогічні міркування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують знищувати Торецьк у Донецькій області. "Ворог "розбирає" місто артилерією, авіацією та fpv-дронами. У Торецьку фактично не залишилося цілих будинків, а деякі квартали знищено повністю. Там, де вже неможливо знайти укриття та неможливо закріпитися, де позиції фактично "стерті" fpv-дронами, нам доводиться переміщатися на інші позиції", – розповіла Анастасія Бобовнікова.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у Силах оборони України закликали західних союзників відреагувати на участь північнокорейських солдатів у війні проти України. "Хотілось би почути про якісь дії наших західних партнерів після залучення піхотних північнокорейських підрозділів до війни в Україні. На симетричність сподіватись не доводиться, просто хоча б якусь реакцію", — заявив майор ЗСУ Максим Жорін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.politico.com/

Новини