Головна Новини Світ США США мають намір допомогти Україні подолати пандемію: названі конкретні кроки
commentss НОВИНИ Всі новини

США мають намір допомогти Україні подолати пандемію: названі конкретні кроки

Америка хоче допомогти Україні з подоланням COVID і зберіганням вакцин

2 вересня 2021, 07:05
Поділіться публікацією:

США мають намір поставити в Україну додаткову допомогу, щоб не дати знову розбушуватися коронавірусу. В першу чергу, мова йде про підтримку холодового ланцюга зберігання вакцин і додаткові 12,8 млн доларів допомоги, пов'язаної з пандемією. Як інформує видання "Коментарі", про це йдеться в тексті спільної заяви лідерів США і України.

США мають намір допомогти Україні подолати пандемію: названі конкретні кроки

Джо Байден Фото: MANEY-POOL/GETTY IMAGES

В Україну вже було перераховано приблизно 55 млн доларів. Ці гроші були спрямовані на боротьбу з коронавірусом. Також Вашингтон передав Києву майже 2,2 млн доз вакцин провідних виробників. Надалі США готові також підтримати Україну і надати вакцини провідних виробників в разі такої необхідності.

Окремим пунктом в заяві глав держав відзначається, що США готові надати гуманітарну допомогу людям, які постраждали через російську агресію на Донбасі. Таких налічується 3,4 млн осіб. У 2021 році США нададуть Україні 45 млн доларів в рамках гуманітрної допомоги.

У тексті заяви йдеться, що США, як і раніше готові бути разом з українським народом, долаючи виклики, пов'язані з пандемією коронавірусу, а також військовим конфліктом на Донбасі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Сполучені штати нададуть Україні інноваційні препарати від COVID-19. Препаратів повинно вистачити, щоб забезпечити всі області України. Йдеться про препарати проти COVID-19 Бамланівімаб і Етесевімаб.

Читайте на "Коментарях" — Вашингтон і Берлін мають гарантувати Україні членство в НАТО, як тільки буде запущений газопровід "Північний потік-2". Таке переконання висловив посол України в Німеччині Андрій Мельник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини