Головна Новини Світ США США можуть послабити санкції проти РФ уже зараз: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

США можуть послабити санкції проти РФ уже зараз: у чому причина

За інформацією CNN, Адміністрація Байдена може погодитися послабити санкції проти РФ в обмін на визволення Гершковича та Уїлана

12 травня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Білий дім шукає пропозиції, які б переконали Кремль звільнити двох несправедливо затриманих американців – журналіста WSJ Евана Гершковича та Пола Уїлана. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "CNN".

США можуть послабити санкції проти РФ уже зараз: у чому причина

США. Фото: із відкритих джерел

За інформацією нинішніх і колишніх американських чиновників, зараз у США немає високопоставлених російських шпигунів, що змушує Білий дім звертатися за допомогою до союзників.

Адміністрація Байдена вже давно веде прямий діалог з країнами-союзниками, в яких утримуються російські шпигуни, щоб з'ясувати, чи готові вони піти на обмін у рамках більшого пакету обміну ув'язненими. Але, за словами офіційних осіб, американські чиновники також опитують союзників, які не мають росіян в ув'язненні, у пошуках ідей про те, що може спонукати Москву звільнити американських в'язнів.

Вашингтон також розглядає варіант часткового ослаблення антиросійських санкцій. Мета полягає в тому, щоб повернути додому Уїлана та Гершковича в рамках однієї угоди. Адміністрація Байдена хоче побачити, які креативні пропозиції можуть підігріти інтерес Росії.

Роз'яснювальна робота американських чиновників поширюється на деякі країни, які нещодавно заарештували ймовірних російських шпигунів, включаючи Бразилію, Норвегію та Німеччину, а також одну з країн колишнього радянського блоку, щоб обговорити можливість їхнього включення до потенційного обміну в'язнями. У Німеччині перебуває під вартою колишній полковник російської внутрішньої шпигунської агенції Вадим Красіков. Він очолює список ув'язнених, яких Росія хоче повернути.

Варто нагадати, наприкінці березня Гершковича було затримано в Єкатеринбурзі і звинувачено у нібито "шпигунстві". Держдеп США оголосив Гершковича "неправомірно затриманим" Росією.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в очікуванні 11-го санкційного пакета проти РФ: чи є ефект від санкцій, які вже введені.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини