Головна Новини Світ США США можуть серйозно зменшити обсяги військової допомоги для України: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

США можуть серйозно зменшити обсяги військової допомоги для України: що відомо

За кілька тижнів спливає термін дії пакета американського фінансування України в розмірі 43 млрд доларів

20 серпня 2023, 17:40
Поділіться публікацією:

Наступного року військова допомога Україні від США може суттєво зменшитися. Адже за кілька тижнів завершується термін дії пакета американського фінансування України в розмірі 43 млрд доларів. Для того, щоб продовжити фінансування адміністрації Байдена треба отримати схвалення Конгресу, але це може бути нелегким завданням через песимізм, що зростає в США з приводу контрнаступу ЗСУ.

США можуть серйозно зменшити обсяги військової допомоги для України: що відомо

США можуть зменшити обсяг військової допомоги (фото з відкритих джерел)

Про це повідомляє FT.

"Я не думаю, що ви почуєте аргумент від будь-кого, що все йде добре або що це рухається до місця, яке люди визнали б хорошим", — розповів журналістам американський політолог.

Автори публікації зазначають, що один із моментів напруженості між США та Україною пов’язаний з тим, як Київ веде цей наступ. За інформацією ЗМІ, американські офіційні особи, закликали Україну бути менш схильною до ризику і повністю відправити свої сили на південь і припинити концентруватися на сході, бо там задіяно майже половину військових.

"Але Україна розгорнула деякі зі своїх найкращих бойових підрозділів на сході України. У битві за Бахмут", - пише видання.

Окрім цього, щодо видів допомоги також виникають розбіжності. Деякі аналітики зі США кажуть, що акцент України на далекобійній зброї недоречний через його "скромний вплив у війні".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Україна отримає перші винищувачі F-16 від європейської країни. Нідерланди стали першою європейською країною, яка погодилась передати західні бойові літаки F-16 для України. 

Президент України здійснив візит до Нідерландів де зустрівся з прем’єр-міністром Марком Рютте. Перед візитом Зеленський заявив, що в Нідерландах будуть проходити важливі обговорення щодо постачання зброї. Тепер Зеленський опублікував твіт у якому розповів, що Нідерланди передадуть Україні 42 винищувачі F-16.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини