Головна Новини Світ США США можуть відправити в Чорне море кораблі для стримування РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

США можуть відправити в Чорне море кораблі для стримування РФ

У Пентагоні також повідомили, що ВМС і надалі запускають розвідувальні літаки в міжнародний повітряний простір над Чорним морем

9 квітня 2021, 00:26
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати розглядають можливість відправки в найближчі тижні військових кораблів в Чорне море в знак підтримки України через нарощування сил Росії на сході нашої країни. Про це повідомляє CNN з посиланням на представника Пентагону.

США можуть відправити в Чорне море кораблі для стримування РФ

Чорне море (фото з відкритих джерел)

У міністерстві оборони США вважають, що розгортання військових кораблів в Чорному морі дасть сигнал Росії, що Вашингтон стежить за ситуацією.

Водночас, США повинні за два тижні повідомити Туреччини, що вони планують зайти в Чорне море. Досі невідомо, прислали таке оповіщення Анкарі. У Пентагоні також повідомили, що ВМС і надалі запускають розвідувальні літаки в міжнародний повітряний простір над Чорним морем. Мета таких дій — спостереження за діями Росії і будь-яким переміщенням військ під тимчасово окупованому Криму.

В той самий час, у Вашингтоні підкреслили готовність реагувати, якщо ситуація зміниться і Росія перейде до більш активних дій.

Нагадаємо, Учасник програми Україна-НАТО, експерт в питаннях національної безпеки і оборони Катерина Коваль нагадує, що свій шлях до Північноатлантичного альянсу (СА) наша країна почала незабаром після здобуття незалежності. І чим далі, тим більше українців підтримували цей шлях. Особливо після початку російської агресії. Так, палиці в колеса нам ставила і ставить Росія, заважаючи євроатлантичної інтеграції України. Але і сама наша країна, на жаль, не процвітає в підтягуванні до стандартів НАТО.

Вона акцентує, що в останні дні ми бачимо багато новин навколо можливого надання Україні ПДЧ — Плану дій щодо членства в НАТО (програма по прийняттю нових членів в СА, яка прискорює цей процес).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини