Головна Новини Світ США США можуть зняти санкції з "Північного потоку-2": Байден назвав умову
commentss НОВИНИ Всі новини

США можуть зняти санкції з "Північного потоку-2": Байден назвав умову

Ключовим моментом в знятті санкцій з "Північного потоку-2" став транзит газу через Україну

2 лютого 2021, 15:31 comments2103
Поділіться публікацією:

Будівництво російського трубопроводу в Європу "Північний потік-2" знаходиться в зоні обговорення економістів і політиків багатьох країн світу. Відомо, що Німеччина займає "човникову" позицію, оскільки прямо не йде на блокування російського енергетичного будівництва. Відомо, що переговори про долю "Північного потоку-2" перебувають на порядку лідерів провідних країн.

США можуть зняти санкції з "Північного потоку-2": Байден назвав умову

Будівництво газопроводу "Північний потік-2" / фото Известия

Зокрема, доля газопроводу, що будується, стала предметом обговорення канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента США Джо Байдена. Американський лідер в ході переговорів визнав можливість зняття санкцій проти "труби", однак відбудеться це лише за певної умови. Байден вважає, що ключовим рішенням врегулювання опитування стане неможливість скорочення транзиту газу через Україну. У разі, якщо ФРН зможе реалізувати такий варіант вирішення питання, США знімуть санкції. Таку інформацію опублікувало видання Handelsblatt, посилаючись на власні компетентні джерела. Як повідомляє газета, обговорення "Північного потоку-2" велося під час телефонної розмови двох лідерів.

"Німеччина повинна викласти на стіл переговорів пакетне рішення. В іншому випадку не вдасться вирішити проблему по темі "Північного потоку — 2", — уточнило джерело видання.

При цьому віце-канцлер, міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц впевнений, що "Північний потік — 2" буде добудований до кінця.

Відзначимо, що ще у 2016 році Джо Байден, який перебував на той час на посаді віце-президента США назвав рішення про будівництво "Північного потоку-2" поганою угодою для Європи. Що не дивно, оскільки США зацікавлені в газовому ринку європейських країн.

Як повідомляв портал "Коментарі", г Германське Федеральне відомство по судноплавству і гідрографії (BSH) видало дозвіл на будівництво трубопроводу "Північний потік-2" в водах ФРН до кінця травня. Тобто, Німеччина продовжує робити максимум для того, щоб СП-2 відбувся. "Коментарі" разом з експертами розбиралися, які шанси на те, що "Північний потік-2" добудують в нинішньому році, і чи можна ще зупинити будівництво.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини