Головна Новини Світ США США назвали три пріоритети допомоги Україні на зимовий період
commentss НОВИНИ Всі новини

США назвали три пріоритети допомоги Україні на зимовий період

США та інші країни вже передали Україні зенітні ракетні комплекси Patriot, Hawk та Avenger, а також інші системи ППО

1 грудня 2023, 09:15
Поділіться публікацією:

Вашингтон зосередиться на трьох пріоритетних напрямках допомоги Україні, щоб вона могла пройти зиму у світлі загрози повторних атак Росії по об'єктах критичної інфраструктури. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

США назвали три пріоритети допомоги Україні на зимовий період

Підтримка України. Фото: з відкритих джерел

Координатор Ради нацбезпеки США заявив, що голова Білого дому Джо Байден та його радник з питань нацбезпеки Джейк Салліван доручили уряду визначити зусилля щодо допомоги Україні для проходження зими пріоритетом.

"Тому ми зосередилися на просуванні трьох ключових напрямів. По-перше, ми посилюємо можливості української протиповітряної оборони, щоб вони могли збивати російські ракети та іранські безпілотники, націлені на критичну інфраструктуру", – сказав Кірбі.

Він зазначив, що США та інші країни вже передали Україні зенітні ракетні комплекси Patriot, Hawk та Avenger, а також інші системи ППО.

"По-друге, ми допомагаємо Україні зміцнити її енергетичну інфраструктуру", – додав він.

Було передано захисне обладнання, серед якого спеціальні сітки, арматура та бар'єри HESCO для захисту важливих об'єктів.

По-третє, за словами Кірбі, Україні передають резервне обладнання та матеріали. Йдеться про, зокрема, високовольтні автотрансформатори, промислові паливні генератори та мобільне автономне обладнання, "щоб підвищити стійкість і запобігти втратам тепла та електроенергії".

Читайте також на порталі "Коментарі" – Володимир Зеленський назвав головну причину, чому увага світу до України зменшилась.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини