Головна Новини Світ США США «оберігають» Росію від поразки у війні: що на це вказує
commentss НОВИНИ Всі новини

США «оберігають» Росію від поразки у війні: що на це вказує

Якби Штати справді хотіли б програшу Росії, вони б усе для цього зробили, каже політолог Максим Ялі

19 червня 2024, 14:14 comments1032
Поділіться публікацією:

Держави керуються у своїх діях не справедливістю, а національними інтересами, тому будь-яка влада держави, яка веде війну з сильнішою державою, має реально оцінювати не лише свої сили та ресурси, а й реальні інтереси своїх партнерів, вважає політолог Максим Ялі.

США «оберігають» Росію від поразки у війні: що на це вказує

США

"Тим більше, якщо ці партнери не мають перед нею зобов'язань, підтверджених документально. Україна не має таких партнерів", — зазначив експерт.

На його думку, якби США бажали поразки Росії у війні проти України, вони надали б Києву все необхідне озброєння у 2022-ому, включаючи F-16, яких у них на складах тисячі.

"Але досі Адміністрація Байдена не надала нам жодного F 16. Більше того, як зізналися українські чиновники, вони затягують навчання наших пілотів. Доки українське керівництво віритиме солодким заявам наших партнерів, замість того, щоб прораховувати їхні реальні інтереси, війна триватиме, а переговорні позиції України погіршуватимуться", — вважає експерт.

При цьому, на його думку, європейські партнери усвідомлюють ризики для себе від поразки України, але не мають необхідних ресурсів для того, щоб Київ різко змінив ситуацію на полі бою. Як наголошує Ялі, саме на полі бою формуються переговорні позиції сторін конфлікту, а не на самітах у Швейцарії.

"Уся допомога Заходу спрямована на те, щоб Україна не програла у війні. Але й не перемогла. Тому що ризики від поразки країни з "ядерним кийком" вони розцінюють для своєї та міжнародної безпеки в цілому вони вважають набагато вищими, ніж територіальні втрати України", — каже експерт.

На його думку, головною початковою помилкою української влади були сподівання на зовнішню допомогу, а не внутрішню мобілізацію всіх ресурсів. На його думку, Україні час навчається розраховувати виключно на себе.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому візит Путіна до КНДР напружив Штати .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини