Головна Новини Світ США США обговорюють постачання Україні "дронів-убивць": у чому їхня перевага
commentss НОВИНИ Всі новини

США обговорюють постачання Україні "дронів-убивць": у чому їхня перевага

Керовані ракети американського виробництва можуть точно вражати танки та артилерію з відстані кілька миль

16 березня 2022, 15:50 comments1029
Поділіться публікацією:








Україна може отримати від США "дрони-вбивці" американського виробництва Switchblades. Остаточного рішення про постачання нової зброї поки що не ухвалено. Наразі триває обговорення цього питання. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє "NBC News".

США обговорюють постачання Україні "дронів-убивць": у чому їхня перевага

Дрони-вбивці. Фото: з відкритих джерел

"Дрони-вбивці" є передовими керованими ракетами, які можуть точно вражати танки та артилерійські позиції противника, перебуваючи за кілька миль до потенційної цілі.

На даний момент новий пакет військової допомоги Україні вже сформований і поки що йде обговорення, чи варто включати до цього пакету дрони.

На сьогоднішній день виробник пропонує дві моделі дронів – Switchblade 300 та 600.

"Дрони-вбивці" ще називають роботизованими розумними бомбами, які технічно оснащені камерами, вибухівкою. Завдяки точній системі наведення ціль уражається практично на 100%. Цікаво, що ці дрони можна запрограмувати і направити за цілями доти, доки не буде найвдаліший час для завдання удару.

Виробник у технічних характеристиках зазначає, що модель 600 може перебувати в польоті протягом 40 хвилин і на відстань до 50 миль від об'єкта, який потрібно вразити.

Ці дрони прозвали "вбивцями" або "камікадзе" невипадково, адже це зброя одноразового використання. Багато експертів уже провели паралелі між американськими безквитками та турецькими "Байрактарами". "Дрони-вбивці" перевершують "Байрактари", бо вони набагато швидші у пересуванні та для того, щоб їх налаштувати, потрібні лічені хвилини.

Читайте також на порталі "Коментарі" — економіка Росії тріщить по швах, у війні проти України Путіну вже не вистачає як живої сили, так і техніки. Експерти поділилися прогнозом з нашим виданням, чи може Китай простягнути руку допомоги країні-агресору.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

SB

16 березня 2022, 17:26

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що єдина опція, яка дозволить зупинити війну Росії проти України - це переговори між президентом України Володимиром Зеленським і керівником Кремля Володимиром Путіним/він же військовий злочинець, він же huil/. Зенелох з військовими злочинцями ніхто договорів не підписує, а по Конституції ти не маєш права цього робити, а інакше в'язниця.


Новини