Головна Новини Світ США США офіційно надали українцям статус тимчасового захисту: які умови
commentss НОВИНИ Всі новини

США офіційно надали українцям статус тимчасового захисту: які умови

Temporary Protected Status можуть отримати 60 тисяч українців, що вже перебувають у США

19 квітня 2022, 19:24
Поділіться публікацією:
Після вторгнення Росії на територію України, багато людей вимушено покинули свій дім. Багато країн вже надали громадянам України статус тимчасового захисту. Відтак 19 квітня, США офіційно надали українцям статус тимчасового захисту. Про це повідомляють "Коментарі" з посилання на повідомлення Міністерства внутрішньої безпеки США.
Сполучені Штати Америки у зв’язку із вторгненням росії в Україну офіційно надали українцям статус тимчасового захисту (Temporary Protected Status, TPS). Відповідне рішення вже внесено до Федерального реєстру, воно буде опубліковано та зареєстровано, сьогодні, 19 квітня 2022 року.
Зазначений статус дозволяє українцям, які фізично перебували на території США станом на 11 квітня, залишатися в країні 18 місяців навіть із простроченими візами. Вони також матимуть можливість надати документи для отримання дозволу на працевлаштування.
За оцінками USCIS, 59 600 осіб, які зараз перебувають у Сполучених Штатах, можуть мати право на отримання TPS під позначенням України.
Громадяни України, які нині перебувають за межами Сполучених Штатів, не мають права на участь у програмі TPS за цим призначенням, і вони не отримають право на отримання цього права, переїхавши до Сполучених Штатів у найближчий тиждень. Натомість українцям рекомендується звертатися за візою або іншим законним шляхом до консульства США за кордоном.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у США розповіли, коли ЗСУ отримають допомогу від США. У Міноборони США відрапортували, що перший рейс із новою військовою допомогою США для Києва вже найближчі години буде на території України.
 

США офіційно надали українцям статус тимчасового захисту: які умови

Тимчасовий захист у США (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини