Головна Новини Світ США США оголосили про розподіл 80 млн доз вакцин: які країни отримають безкоштовно
commentss НОВИНИ Всі новини

США оголосили про розподіл 80 млн доз вакцин: які країни отримають безкоштовно

У Білому домі розповіли, які країни перші отримають препарат, а серед яких почнуть розподіляти найближчим часом, та чи є в списку Україна

4 червня 2021, 00:43
Поділіться публікацією:

Першу безкоштовну партію вакцин від коронавіруса США розподілили між чотирма країнами — Мексикою, Індією, Гватемалою та Республікою Тринідад й Тобаго. Про початок передачі вакцин від COVID-19 віцепрезидент США Камала Харріс особисто повідомила лідерів цих чотирьох країн, повідомляє пресслужба Білого дому.

США оголосили про розподіл 80 млн доз вакцин: які країни отримають безкоштовно

Вакцина від коронавірусу. Фото з відкритих джерел

До кінця червня США розподілять між країнами світу 80 млн доз вакцини від коронавіруса, з них — 75% в рамках ініціативи COVAX. Під час брифінгу в Білому домі радник президента США Джо Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван повідомив, що на розподіл препаратів вплинув ряд факторів.

"Ми отримали запити з усього світу, й низка важливих факторів вплинули на наше рішення про те, як розподілити ці перші 25 млн вакцин. Ці фактори включали досягнення глобального охоплення, реагування на скачки й інші конкретні невідкладні ситуації й потреби суспільної охорони здоров'я, а також допомога якомога більшій кількості країн, що запитали вакцини", — зазначив Салліван.

За його словами, США вирішили в першу чергу допомогти своїм сусідам й розподілити не менше 75% вакцин через COVAX.

"Де ми ділимося цими першими 25 млн доз. Ми ділимося ними в багатьох країнах Латинської Америки й Карибського басейну, Південна й Південно-Східна Азія, й по всій Африці в координації з Африканським союзом. Це включає пріоритетність наших сусідів тут, в нашій півкулі, включаючи такі країни, як Гватемала й Колумбія, Перу й Еквадор, та багато інших", — розповів радник Байдена.

США планують розподілити вакцини від COVID-19 між Непалом, Філіппінами й іншими країнами з різким зростанням захворюваності на коронавірус, а також між Канадою, Мексикою та Кореєю.

"США також віддає пріоритет іншим партнерам по всьому світу, включаючи країни з низьким рівнем вакцинації або країни, які переживають збройні конфлікти, такі як Західний берег Йордану й Сектор Газа, Україна, Косово, Ірак, Гаїті та інші. В найближчі дні ми будемо тісно співпрацювати з COVAX і країнами, які отримають наші вакцини", — поінформував Салліван.

У міру надходження вакцин США продовжить ділитися з країнами світу запасами препаратів, додав радник Байдена.

Нагадаємо, президент США Джо Байден доручив американським спецслужбам з'ясувати причини виникнення пандемії коронавіруса. До чого може привести розслідування, своїми прогнозами з порталом "Коментарі" поділилися експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини