Головна Новини Світ США США опинилися на межі дефолту: у ФРС назвали причини
commentss НОВИНИ Всі новини

США опинилися на межі дефолту: у ФРС назвали причини

На тлі пандемії коронавірусу економічна активність у США і в усьому світі значно знизилася

10 листопада 2020, 01:50 comments1232
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати все ще можуть зіткнутися з хвилею дефолтів за боргами і значним зниженням цін на активи через пандемію коронавірусу і рецесію. Про це попереджає Федеральна Резервна Система (ФРС) США, також нагадуючи, що економіка країни ще далека від виходу з кризи, передає Reuters.

США опинилися на межі дефолту: у ФРС назвали причини

Чиновники ФРС в останньому піврічному звіті про фінансову стабільність відзначають, що багато домогосподарств продовжують боротися з кризою, а дефолти по кредитах продовжують рости. У свою чергу це привзводить до матеріальних втрат для кредиторів. Особливу увагу звертають на те, що значно зросли борги з боку бізнесу, оскільки підприємства збільшили запозичення, щоб пережити період слабкого прибутку.

Такі коментарі ФРС з'явилися в той же день, коли фондові ринки США різко зросли на новинах про те, що на горизонті може з'явитися вакцина проти коронавірусу.

В останній доповіді ФРС про фінансову стабільність, опублікованій у травні, Центральний банк США попередив про серйозні ризики, з якими стикається країна у зв'язку зі скороченням економічної активності. За минулі місяці вдалося уникнути найгірших результатів, частково завдяки кредитуванню ФРС й іншим заходам, вжитим для підтримки функціонування фінансових ринків, а почасти завдяки іншим урядовим трансферним і грантових програм, які дозволили домашнім господарствам і підприємствам продовжувати оплачувати свої рахунки. Але це може змінитися у залежності від того, як буде далі розвиватися ситуація навколо пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, в ФРС США очікують, що весь світ ще довгий час буде відходити від пов'язаних з коронавірусом наслідків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини