Головна Новини Світ США США оприлюднили нові розсекречені розвіддані про війну в Україні: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

США оприлюднили нові розсекречені розвіддані про війну в Україні: про що йдеться

З моменту початку наступу в жовтні російські військові втратили понад 13 тис. особового складу уздовж лінії Авдіївка-Новопавлівка

12 грудня 2023, 21:55
Поділіться публікацією:

Російська  окупаційна   армія   зазнає  великих втрат   під час війни  в  Україні,  але  хочуть продовжувати просуватись вперед. Про це  говорять  недавно розсекречена  інформація американської розвідки, яку оприлюднили  в Сполучених Штатах.

США оприлюднили нові розсекречені розвіддані про війну в Україні: про що йдеться

Втрати РФ на війні (фото з відкритих джерел)

"З моменту початку наступу в жовтні, за нашими оцінками, російські військові втратили понад 13 тис. особового складу уздовж лінії Авдіївка-Новопавлівка та втратили понад 220 бойових машин, що еквівалентно шести маневровим батальйонам лише у техніці", – зазначив CNN  спікер американської  Ради національної безпеки  Едрієн Вотсон.

За його словами,   господар  Кремля  Володимир Путін "все ще прагне завоювати" Україну, але його спроба наступу не привела до "жодних стратегічних здобутків".

 Як стверджує  Вотсон, інша нещодавно розсекречена  інформація американської  розвідки  свідчить про те, що "Росія, схоже, вважає, що військовий тупик протягом зими вичерпає підтримку Заходу для України і в кінцевому підсумку дасть Росії перевагу, незважаючи на її втрати та постійну нестачу навченого персоналу, боєприпасів і обладнання".

"Путін чітко стежить за тим, що відбувається в Конгресі, і нам потрібно, щоб Конгрес діяв цього місяця, щоб підтримати Україну в скрутний час", –  підсумував він. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що з'явилися перші подробиці візиту Зеленського в СШАГлава держави  Володимир Зеленський прилетів у Вашингтон   у час затримки вирішення питання про виділення Києву  великого пакета військової допомоги.  Тому  зустріч  українського президента  з членами Сенату  на Капітолійському пагорбі   була "дуже продуктивна". Про це  сказав  представник більшості в Сенаті Чак Шумер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини