Головна Новини Світ США США озвучили позицію щодо ударів України по російських НПЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

США озвучили позицію щодо ударів України по російських НПЗ

США не заохочують українські сили завдавати ударів поза власними кордонами

27 березня 2024, 07:22 comments1966
Поділіться публікацією:

Офіційна позиція Вашингтона щодо українських атак проти російських нафтопереробних заводів (НПЗ) полягає у тому, щоб не заохочувати українські сили завдавати ударів поза власними кордонами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив представник Держдепартаменту США Метью Міллер.

США озвучили позицію щодо ударів України по російських НПЗ

Метью Міллер. Фото: з відкритих джерел

Представники мас-медіа звернулися до Метью Міллера з проханням прокоментувати нещодавні повідомлення у пресі, згідно з якими США просили Україну зупинити удари по російським НПЗ.

"Я не говоритиму про конкретні розмови, але наша позиція від самого початку цієї війни завжди полягала в тому, що ми не заохочуємо і не підтримуємо завдання Україною ударів за межами її власної території", — сказав Міллер.

На питання, чи були ці конкретні розмови про атаки на російські НПЗ, представник знову ухилився від прямої відповіді та сказав, що американська позиція добре відома українському уряду, тому "це не те, про що вони не знали б".

Зазначимо, видання Financial Times із посиланням на власні джерела повідомило, що Вашингтон закликав Україну припинити атаки безпілотниками на російські нафтопереробні заводи, оскільки це призводить до зростання ціни на нафту у світі. Пізніше це фактично підтвердив координатор стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. Радник Офісу президента України Михайло Подоляк запевнив, що ніхто не вказуватиме нашій країні – бити їй по російських НПЗ чи ні. Особливо на тлі ударів росіян по енергетичній та громадянській інфраструктурі України. І, судячи з пожежі на НПЗ у Самарській області в ніч із 22 на 23 березня, Україна продовжує запускати безпілотники з енергетичних об'єктів країни-агресора. Про що говорять зазначені вище сигнали зі США та реакція на них з боку України? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ВЛАДИМИР

28 березня 2024, 13:15

..Пусть ОНИ ЭТО РУССКИМ СКАЖУТ..БОЛТУНЫ...НАДО БОЛЬШЕ БИТЬ ,ПО ВСЕЙ РОССИИ ГИБНУТ ПРОСТЫЕ УКРАИНЦЫ...ПУСТЬ ДОХНУТ И РУССКИЕ..СМЕРТЬ ВРАГАМ..СЛАВА ЗСУ И УКРАИНЕ...МЫ РОЖДЕНЫ БЫТЬ ВОЛЬНЫМИ...

Олександр

28 березня 2024, 11:10

Да не пішли б вони на ....

Правдоруб

27 березня 2024, 12:57

ну реально конченные сша, а где вообще выполнение обещаний по защите и вооружению Украины от вторжения и захвата территорий которое было обещанное и задокументированное на взамен разоружение Украины и ликвидации ядерного оружия еще в начале 90х, того конченного Кравчука нужно осудить и лишить всех почестей и конфисковать все его активы и его конченных членов семьи и продолжить Кучмой, яценюком, турчиновым, эрмаком, зеленским и многими другими.

Алекс

27 березня 2024, 09:25

Пошли вы НАХУЙ, куколды обоссаные! Ебашили и будем ебашить, всё равно с вас помощи как от скотины говнины


Новини