Головна Новини Світ США США перервали мовчання: чому немає сенсу давати згоду Україні на удари ATACMS по РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

США перервали мовчання: чому немає сенсу давати згоду Україні на удари ATACMS по РФ

У США пояснили, чому Україна не зможе вразити більшість російських аеродромів із ATACMS

5 вересня 2024, 11:25 comments9118
Поділіться публікацією:

Твердження про те, що Україна за допомогою ATACMS зможе вразити більшість військової авіації, з якою Росія завдає ударів українською територією, є помилковим. Справа в тому, що 90% російських авіабаз перебувають за межами 300 км від українського кордону. І немає жодного сенсу в даній ситуації застосовувати ATACMS. Як передає портал "Коментарі", таку думку під час брифінгу висловив радник Білого дому з комунікацій у сфері національної безпеки США Джон Кірбі, пише "Голос Америки".

США перервали мовчання: чому немає сенсу давати згоду Україні на удари ATACMS по РФ

Удари по Росії. Фото з відкритих джерел

"В нашій політиці щодо ударів вглиб Росії та по території Росії нічого не змінилося. Я також вважаю важливим зазначити, якщо можна, що 90% літаків, які Росія використовує для керованих авіабомб та ракетних ударів дальньої дії, ми підрахували це, – 90% з них розташовані за межами 300 кілометрів від українського кордону, глибоко всередині Росії. Тож твердження, мовляв, ми просто дамо їм (українцям – ред.) АTACMS і скажемо – "гаразд!" І вони зможуть вразити більшість російських літаків на авіабазах, звідки ведуться удари по Україні, – є неправдою. Це помилковий аргумент", — висловився Кірбі.

Водночас, радник Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки США зазначив, що США продовжують працювати над посиленням української ППО:

При цьому Джон Кірбі визнав, що Росія на чолі з Путіним використовує огидний метод війни проти українського народу, коли намагається з наближенням зими завдати максимальної шкоди громадянській інфраструктурі. Але Москва так робила й раніше. У цьому нічого нового.

За словами Кірбі, Вашингтон і надалі наголошуватиме на тому, щоб зміцнювати протиповітряну оборону України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після якоїсь невдачі Кулебі довелося подати у відставку : ЗМІ дізналися нюанси.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини