Головна Новини Світ США США перевели свої війська у Європі у стан підвищеної готовності: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

США перевели свої війська у Європі у стан підвищеної готовності: що відбувається

За інформацією CNN, РФ розглядає американські військові бази та військовослужбовців як можливі об'єкти атак

10 липня 2024, 14:05
Поділіться публікацією:

Минулого тижня низка військових баз Сполучених Штатів у Європі була переведена в стан підвищеної бойової готовності після того, як американська розвідка отримала інформацію про те, що особи, що підтримуються Росією, розглядають можливість проведення диверсійних атак на військовий персонал і об'єкти США. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN", з посиланням на низку співрозмовників, знайомих із цим питанням.

США перевели свої війська у Європі у стан підвищеної готовності: що відбувається

Війська США. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ, посилаючись на отриману інформацію, зазначає, що розвіддані свідчать про те, що Росія розглядає американські військові бази і військовослужбовців як можливі об'єкти атак з використанням проксі-сил, на кшталт інцидентів, здійснених або зірваних у різних місцях у Європі протягом останніх місяців.

У матеріалі CNN говориться, що у квітні двох громадян Німеччини та Росії було заарештовано за звинуваченнями у підготовці вибухів і підпалів на ряді об'єктів, включаючи військові бази США, на замовлення Москви.

Співрозмовники повідомили, що ці розвідки, отримані США протягом останніх двох тижнів і про які раніше не повідомлялося, були визнані досить тривожними, щоб застосувати додаткові протоколи безпеки.

30 червня кілька американських військових баз у Європі підвищили рівень тривоги до стану захисту сил "Чарлі", який "застосовується, коли стався інцидент або отримано розвідувальну інформацію, що вказує на ймовірність певної форми терористичної дії або нападу на персонал або об'єкти".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Москва зуміла успішно відновити свою військову економіку набагато швидше, ніж очікувалося, і зараз РФ виробляє набагато більше артилерійських боєприпасів, ніж до початку великої війни в Україні. Таку заяву зробив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас у кулуарах саміту НАТО у Вашингтоні, пише "Business Insider".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини