Головна Новини Світ США США підтвердили прибуття в РФ військових з КНДР: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

США підтвердили прибуття в РФ військових з КНДР: що відомо

Близько трьох тисяч військових з КНДР вже в Росії

23 жовтня 2024, 23:45
Поділіться публікацією:

США підтвердили інформацію про те, що до Росії прибули близько трьох тисяч військовослужбовців з Північної Кореї.

США підтвердили прибуття в РФ військових з КНДР: що відомо

Солдати з Північної Кореї прибули в РФ. Фото з відкритих джерел

Відповідну заяву зробив координатор стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

"Північна Корея відправила щонайменше три тисячі солдатів у східну частину Росії. За нашою оцінкою, ці солдати на кораблі прибули з Північної Кореї до Владивостока. Потім північнокорейські військові відправилися у різні тренувальні частини східної Росії, де вони зараз проходять навчання", — сказав Джон Кірбі.

Водночас американський посадовець заявив, що США не володіють інформацією, чи будуть військові з КНДР брати участь у війні проти України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники можуть готувати наступальні дії на місто Запоріжжя, яке є важливим українським промисловим центром. Про це пише видання The Economist з посиланням на високопоставленого українського чиновника. Посадовець розповів виданню, що наступною метою Росії може стати наступ на місто Запоріжжя, яке є великим промисловим центром на півдні України.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що на третій місяць Курської операції немає досягнень, які б виправдовували необхідність проведення цієї операції, вважає військовий експерт Іван Ступак. "Відколи розпочалася Курська операція: росіяни намагаються наступати у Запорізькій області, втрачено Вугледар, під загрозою втрати опинилося Селидове, ворог просувається у Торецьку. Росіяни продовжують наступати на Донбасі та перейшли до наступу на Курщині", — наголосив він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини