Головна Новини Світ США США планує передати Україні «розумну» зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

США планує передати Україні «розумну» зброю

Українці зможуть за допомогою високоточної зброї результативніше нищити ворога

15 грудня 2022, 17:35
Поділіться публікацією:

Адміністрація Байдена збирається передати Україні передове електронне обладнання, яке перетворить некеровані авіаційні бомби на "розумні", які будуть здатні з високим ступенем точності вражати російські військові позиції, пишуть "Коментарі" з посиланням на Washington Post і на високопосадовців, знайомих із цими планами.

США планує передати Україні «розумну» зброю

Комплекти містять пристрої глобального позиціювання і можуть кріпитися до різних видів зброї

Комплекти мають пристрої глобального позиціювання і можуть кріпитися до різних видів зброї, перетворюючи їх на те, що Пентагон називає "спільним боєприпасом прямої атаки" або JDAM. Американські військові використали цю технологію для авіабомб вагою до 900 кг.

Дотепер, правда, невідомо, чи схвалив президент США, чи будь-хто з його головних радників з нацбезпеки запропоновану передачу JDAM Україні, зазначає видання. Анонімні співрозмовники газети не говорять і про те, чи будуть українські сили використовувати ці комплекти для авіації чи наземних озброєнь. Поки що не зрозуміло, в яких системах з арсеналу ЗСУ використовуватимуть ці "розумні" засоби ураження.

Українські Військово-повітряні Сили (ВПС) переважно покладаються на застарілі МіГи радянських часів, і Пентагон шукав способи їх модернізації замість постачання нових літаків західного виробництва, які вимагали б комплексного навчання пілотів і технічного персоналу.

США раніше вже давала Україні передове озброєння, приміром, високошвидкісні ракети повітряного базування HARM, щоб підвищити здатність Сил оборони наносити авіаудари. Але ця зброя наводиться інакше, ніж JDAM з його GPS-наведенням. HARM фіксує випромінювання, що випускають підрозділи й штаби супротивника.

Також Washington Post пише, що Пентагон також готується надати Україні ЗРК Patriot, найсучасніший засіб протиповітряної оборони США. За словами офіційних осіб, Байден ще не схвалив цей крок, але може зробити це найближчим часом. Адже адміністрація Білого Дому зосереджена на тому, щоб ускладнити спроби РФ отримати перевагу у війні.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", Збройні Сили України вже використовують високоточні системи HIMARS, що призвело до значних втрат серед російських військовослужбовців та порушення ліній постачання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини