Головна Новини Світ США США планують посилити підтримку України
commentss НОВИНИ Всі новини

США планують посилити підтримку України

Україна відповідає на російську агресію, а також на власні виклики, зокрема бореться з корупцією, вважає державний секретар США Ентоні Блінкен

11 березня 2021, 04:40
Поділіться публікацією:

США готові посилити підтримку України в різних сферах. Там знову нагадали про український Крим і Донбас. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

США планують посилити підтримку України

Ентоні Блінкен (фото з відкритих джерел)

Він підкреслив, що Україна відповідає на російську агресію, а також на власні виклики, зокрема бореться з корупцією.

"Ми виступаємо рішуче проти спроб Росії анексувати Крим, ми рішуче проти агресії РФ на Донбасі, на сході України. І ми твердо підтримуємо Україну і мають намір посилити цю підтримку — будь то в сфері безпеки, економіки, або ж в зусиллях по зміцненню власної демократії" , — зазначив Блінкен.

Нагадаємо, що США ввели санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського. Причина — звинувачення в корупції і спробах підірвати демократію в Україні. Про це заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен. Під санкції також потрапили дружина і діти олігарха — їм заборонили в'їзд на територію Штатів. Експерти відзначають, що Коломойському завдано серйозного удару в плані фінансового стану. "Без транзакцій, без активної залученості в світову фінансову систему, де США грають величезну роль, розвиток бізнесу Коломойського можна ставити під сумнів. У тому числі його вкладенні за кордоном. Адже є загроза поширення американських антіколомойских санкцій і на Європейський континент. Так що можуть виникнути проблеми з "пересидіти важкі часи", як раніше, в Ізраїлі або Швейцарії. Подальші правові дії американської феміди можуть створити серйозні перешкоди для цього.

В ОП заявили, що Україна вдячна кожному партнеру за підтримку на шляху деолігархізації. Таку заяву Офіс Зеленського зробив після рішення Держдепу США про введення ряду санкцій проти Ігоря Коломойського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини