Головна Новини Світ США США планують презентувати найсучасніший бомбардувальник B-21 Raider
commentss НОВИНИ Всі новини

США планують презентувати найсучасніший бомбардувальник B-21 Raider

Американці показали найсучасніший літак невидимку B-21 Raider. Він коштує близько 2 млрд доларів.

1 грудня 2022, 18:05 comments1007
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військово-повітряні сили США та компанія Northrop Grumman представили свій останній бомбардувальник-невидимку B-21 Raider. Один такий літак коштує близько 2 мільярдів доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Defense Express.

США планують презентувати найсучасніший бомбардувальник B-21 Raider

Американський літак-невидимка. Фото: з відкритих джерел

Нова військова розробка США має покращену технологію стелс. Ця технологія дозволяє зменшити виявлення об’єкта з застосуванням різних технічних методів, в тому числі і радарного сканування, тобто перетворити бомбардувальник на невидимку. Зазначається, що літак зможе виконувати звичайні та ядерні польоти з великою дальністю.

"B-21 є найдосконалішим військовим літаком, який коли-небудь створювався, і є продуктом новаторських інновацій і технологічної досконалості", — сказав генеральний директор Northrop Grumman Aeronautics Systems Даг Янг.

Контракт компанія Northrop Gunman отримала в 2015 році для побудови найсучаснішого у світі літака. Для будівництва було задіяно тисячі людей, а вартість одного бомбардувальника-невидимки B-21 Raider становить близько 2 млрд доларів.

Зараз компанія має шість літаків, які були зібрані в Каліфорнії, і базуються там. Політ першого B-21 запланований на 2023 рік.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україну планують відправити зброю від США, яка ще не надходила.

Також "Коментарі" писали про причини можливих авіакатастроф, які стаються в Росії. Аналітики зазначають, що вони викликані через санкції. Російські авіакомпанії не отримують запчастини та необхідні деталі для своїх літаків, а надмірна експлуатація призводить до швидшого зношування деталей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини