Головна Новини Світ США США "платять рахунок" за військовий альянс: Трамп розповів, як погрожував країнам Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

США "платять рахунок" за військовий альянс: Трамп розповів, як погрожував країнам Європи

Дональд Трамп заявив, що європейські країни занадто покладаються на Вашингтон

21 січня 2024, 18:55
Поділіться публікацією:

Колишній американський президент заявив, що країни НАТО почали витрачати "мільярди і мільярди" доларів на колективну оборону. Після його погрози не захищати країни Європи в разі нападу. Таку заяву Дональда Трампа навело Politico.

США "платять рахунок" за військовий альянс: Трамп розповів, як погрожував країнам Європи

Дональд Трамп (фото з відкритих джерел)

На своєму виступу на мітингу в Нью-Гемпширі, Трамп розкритикував країни Європи за те, що вони забагато покладаються на США, коли мова йде про витрати на оборону.

Трамп заявив, що він під час свого президентства він зрозумів, що Америка "платять рахунок". Також колишній президент як під час зустрічі з лідерами НАТО. він начебто висловив своє занепокоєння, а європейський лідер запитав його: "Чи означає це, що якщо нам не заплатять, ви не збираєтеся нас захищати?"

"Я сказав, що саме це означає. І наступного дня надійшли мільярди й мільярди доларів", — заявив Трамп.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Борис Джонсон зробив несподівану заяву про повернення ТрампаКолишній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон підтримав Дональда Трампа як наступного президента США, заявивши, що політик може бути "саме тим, що потрібно миру", якщо Трамп підтримає Україну.  Про це він написав у колонці у Daily Mail.

За словами колишнього прем'єра Британії, "світу потрібен лідер, чия готовність застосувати силу і абсолютна непередбачуваність є головним стримуючим фактором для ворогів Заходу". Джонсон назвав Трампа "гарячим прихильником вільних ринків та капіталу, який зацікавлений у належній угоді про вільну торгівлю з Великобританією".

Борис Джонсон також нагадав, що Дональд Трамп був першим президентом США, який вступив за Україну, надавши їй у 2018 році протитанкову зброю Javelin, яка стала вирішальною у битві за Київ.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини