Головна Новини Світ США США подовжили військову присутність у Катарі: що відомо про найбільшу базу на Близькому Сході
commentss НОВИНИ Всі новини

США подовжили військову присутність у Катарі: що відомо про найбільшу базу на Близькому Сході

США домовилися про подовження своєї військової присутності на авіабазі Катару

3 січня 2024, 23:15
Поділіться публікацією:

 Представниками США досягнуто  угоди щодо  продовження їх військової присутності на авіабазі Аль-Удейд  на території  Катару  на 10 років.    

США подовжили військову присутність у Катарі: що відомо про найбільшу базу на Близькому Сході

Авіабаза Аль-Удейд США в Катарі (фото з відкритих джерел)

Про це інформує  Reuters,  посилаючись  на джерела, знайомі з цим питанням.

Військова  авіабаза Аль-Удейд  знаходиться  в пустелі на південному заході  від столиці Катару – Дохи. Це найбільший американський військовий обʼєкт на  території Близького  Сходу.  Тут можна  розмістити більше  10 тисяч військовослужбовців.

Ця  країна  на Близькому Сході відома, як  основний союзник  Америки поза НАТО, де підтримують   стратегічні робочі відносини з американськими військовими  силами.

Катар також відомий   своєю ключовою  роллю  під час проведення  посередницьких переговорів  з ХАМАС та  владою Ізраїлю  стосовно війни  на території Сектору  Газа та звільнення заручників.

Американський президент  Джо Байден регулярно спілкується  з  правителем  Катару з  7 жовтня  стосовно   звільнення заручників, які  утримує  ХАМАС, і  виділення більшої  допомоги Газі.

При цьому, деякі американські конгресмени критикують Катар за присутність представників ХАМАС  на території  країни.  

Катар, як країна у Перській затоці слугувала каналом для діалогу Сполучених Штатів  з представниками  Талібану  після  того, як американська армія залишила Афганістан в 2021 році.  

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що США відкликають свій авіаносець від берегів ІзраїлюВійськово-морське керівництво сил  США  відкликає  один з  найбільших авіаносців Gerald R. Ford  з  морської території Ізраїлю. Авіаносець повернеться до  порту  приписки із східних вод  Середземного моря, де він  знаходився в останній час. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини