Головна Новини Світ США США попередили Китай про "наслідки" у разі допомоги Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

США попередили Китай про "наслідки" у разі допомоги Росії

У США уважно стежать за тим. чи Пекін вплине на допомогу РФ на тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну

24 вересня 2022, 11:30
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з міністром закордонних справ Китаю Ваном І застеріг КНР від підтримки Росії як країни-агресора у війні проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Держдеп США.

США попередили Китай про "наслідки" у разі допомоги Росії

Ентоні Блінкен. Фото: GETTY IMAGES

"Він (Блінкен — Ред.) підтвердив, що Сполучені Штати засуджують війну Росії проти України і відзначили наслідки, якщо КНР підтримає вторгнення Москви до суверенної держави".

Також держсекретар наголосив, що "Сполучені Штати залишаються відкритими до співпраці з КНР там, де наші інтереси перетинаються".

Читайте також на порталі "Коментарі" — на тимчасово окупованих територіях Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей добу тому розпочалися псевдореферендуми про приєднання до РФ. Вони продовжаться до 27 вересня. У Москві вже заявили, що після приєднання цих територій, Росія розцінить спробу України повернути їх як напад на РФ. У свою чергу країни Заходу, включаючи США, попередили, що не визнають підсумків подібних "референдумів". В аналогічному ключі висловилися Японія, Туреччина та багато інших держав. Що можна сказати за підсумками першого дня псевдореферендумів? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.                                                                                                                                                      

Також видання "Коментарі" повідомляло — у Кремлі вдали, що не знають, де Віктор Медведчук, який потрапив в обманний список, поки президент Туреччини Ердоган не розкрив правду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини