Головна Новини Світ США США попереджають союзників про загрозу Росії в морі: про що йде мова
commentss НОВИНИ Всі новини

США попереджають союзників про загрозу Росії в морі: про що йде мова

Російська розвідка здійснювала диверсійні атаки в низці європейських країн.

19 вересня 2024, 20:57
Поділіться публікацією:

США попередили своїх союзників про те, що Росія активізує атаки на вантажні судноплавні компанії з метою завадити підтримці України з боку міжнародних партнерів. Про це повідомляє Bloomberg.

США попереджають союзників про загрозу Росії в морі: про що йде мова

РФ створює загрозу у морі (фото з відкритих джерел)

Раніше Росія вже здійснювала кібератаки та гібридні операції проти портів і судноплавних компаній, проте зараз ці дії набувають більш агресивного характеру, зокрема із застосуванням саботажу. Причиною цього є зростання готовності Москви йти на великі ризики.

Російська розвідка часто використовувала місцевих злочинців для організації диверсій у різних європейських країнах. Крім того, кібероперації та кампанії з дезінформації Росії вже давно націлені на США та Європу.

За останні місяці кількість інцидентів, що приписуються Москві, значно зросла. Це включає підпали, акти вандалізму, глушіння сигналів GPS та навіть спробу замаху на генерального директора німецької збройової компанії.

Минулого року проросійські хакери атакували порти в Європі та Японії. Одним з найбільших морських портів Японії було уражено програмою-вимагачем, яка заблокувала доступ до систем і файлів, що спричинило збої в роботі контейнерного терміналу та затримки відправлення вантажів. Також хакерські атаки зачепили низку голландських портів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що три країни розпочали операцію з розмінування Чорного моря1 липня Туреччина, Румунія та Болгарія розпочали спільну операцію з пошуку мін у Чорному морі, щоб підвищити безпеку судноплавства у регіоні, зокрема для експорту зерна з України.  

У матеріалі йдеться про те, що ініціатива під керівництвом Стамбула – перша велика спільна операція чорноморських держав після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року. Вона спрямована на знешкодження мін, що дрейфують, у певні райони Чорного моря. Туреччина, Румунія та Болгарія є членами НАТО, проте їхні судноплавні сили керуються за межами Альянсу, частково щоб уникнути ескалації у відносинах з Росією, пише видання.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини