Головна Новини Світ США США посилюють тиск на Китай. Як саме
commentss НОВИНИ Всі новини

США посилюють тиск на Китай. Як саме

Вашингтон змушує Пекін відмовитися від співпраці з Москвою

25 квітня 2024, 20:48
Поділіться публікацією:

США посилюють тиск на Китай та змушують відмовлятися від співпраці з Росією, вважає військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко.

США посилюють тиск на Китай. Як саме

Протистояння між США і Китаєм загострюється. Фото з відкритих джерел

Експерт нагадав, що нещодавно для обговорення санкцій Китай відвідала міністр фінансів США Джанет Єллен, а американська розвідка "злила" у медіа поіменний список китайських компаній, які співпрацюють з Росією.

Олександр Мусієнко відзначив, що в результаті тиску США на Китай вперше з березня 2022 року впав експорт китайських товарів до РФ. Зокрема, Китай зменшив обсяги продажу Росії критичних компонентів.

Разом з тим, за словами експерта, Китай спробує заповнити вакуум у Європі, який утворився після зменшення впливу США на європейські процеси. Втім, переконаний він, у Пекіна нічого не вийде.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що активізація Китаю свідчить про його бажання виступити гарантом стабільності в усьому світі, зокрема в Україні та на Близькому Сході, вважає політичний експерт Валерій Клочок. На думку політолога, підготовка Росією нового наступу, мирний саміт у Швейцарії, активізація переговорів між Китаєм і європейськими країнами та готовність Конгресу США після тривалої паузи виділити допомогу Україні можуть свідчити про наближення певного "моменту істини".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади, офіцер ЗСУ Максим Жорін висловив сумніви, що ухвалений ВРУ закон про мобілізацію вирішить проблему дефіциту людей в армії. Крім того, офіцер ЗСУ відзначив, що без реформи системи рекрутингу і навчальних центрів, а також справедливого розподілу мобілізованих суттєво покращити ситуацію навряд чи вдасться. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини