Головна Новини Світ США США поставили Україні одне з найточніших передових озброєнь: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

США поставили Україні одне з найточніших передових озброєнь: про що йдеться

Точність керованого снаряда дальністю 40,5 км дозволяє вразити ціль з першого пострілу

8 вересня 2022, 16:15 comments2249
Поділіться публікацією:

Україна отримала від Пентагону найточніші артилерійські снаряди Excalibur із GPS-наведенням. Про цю військову допомогу США раніше публічно не повідомлялося. Як повідомляє портал "Коментарі", така інформація з'явилася в розпорядженні інформагентства "Bloomberg".

США поставили Україні одне з найточніших передових озброєнь: про що йдеться

Високоточні снаряди Excalibur. Фото: yahoo

Інформагентство звертає увагу, що офіційні особи США відмовлялися давати коментарі щодо того, чи отримала Україна Excalibur. Далі були прямі питання – чи вже Україна використовує у війні проти Росії це озброєння, але і на це питання в Пентагоні намагалися відповідати ухильно або взагалі не відповідати.

Важливість цієї зброї у супутниковому наведенні. Воно може вражати ціль у радіусі двох метрів. Ця зброя допомогла США вчинити резонансне вбивство лідера Аль-Каїди Абу Джура та його соратників.

Міністерство оборони витратить 92 мільйони доларів із схвалених Конгресом додаткових коштів "на закупівлю боєприпасів M982 Excalibur, переданих Україні на підтримку міжнародних зусиль з протидії російській агресії", йдеться в бюджетному документі, що раніше не розголошувався, минулого місяця.

Снаряд використовується у 155-міліметрових гаубицях та був спільно розроблений Raytheon Missiles and Defence та BAE Systems Bofor. Excalibur з точним наведенням дозволяє командирам на полі бою точніше націлюватися на цілі. Згідно з документами, він має дальність дії 40,5 км.

Excalibur згадають у документах, у яких пояснюється, як Пентагон витрачає частину з 20,1 млрд доларів, у "Додатковому документі щодо України", підписаному президентом Джо Байденом у травні.

За словами Марка Канчіана, оборонного аналітика з Центру стратегічних та міжнародних досліджень, "виділення на Excalibur 92 мільйонів доларів більш ніж подвоює бюджет програми, додаючи близько 900 снарядів у 2022 фінансовому році" проти 56,7 мільйона доларів, які Конгрес схвалив цього фінансового року. . Згідно з бюджетними документами армії, 56,7 мільйона доларів США направлено на закупівлю 374 складних, стійких до перешкод GPS снарядів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна запроваджує санкції проти правлячої "верхівки" Росії: про що говорить це рішення. Експерти детально розібрали ситуацію спеціально для нашого видання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини