Головна Новини Світ США США прагнуть до глобальної податкової угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

США прагнуть до глобальної податкової угоди

Вашингтон сподівається, що його пропозиція допоможе завершити міжнародні переговори

9 квітня 2021, 01:50
Поділіться публікацією:

Адміністрація глави овального кабінету Джо Байдена висунула нові пропозиції по оподаткуванню транснаціональних компаній в спробі укласти міжнародну угоду, спрямовану на скорочення ухилення від сплати податків, особливо з боку великих фармацевтичних і технологічних компаній, пише marketwatch.com.

США прагнуть до глобальної податкової угоди

США (фото з відкритих джерел)

Адміністрація прагне обмежити кількість компаній, які підпадуть під угоду, що вирішить проблему оподаткування доходів, місцезнаходження яких важко підтвердити. Зараз США пропонують новий підхід, заснований на розмірі і прибутку компаній, а не на характеристиках бізнесу.

Пропозиція зосередить увагу на нові податкові правила менш ніж на 100 компаніях, які є дуже великими і мають високий прибуток. План адміністрації не встановлює конкретних порогових значень доходу або прибутку, і ці цифри будуть частиною міжнародних переговорів в найближчі місяці, сказав чоловік, знайомий з пропозицією.

У разі прийняття американський підхід позбавить сотні інших корпорацій, які постраждали б від попереднього речення, що вплинуло б на великі, орієнтовані на споживачів підприємства в більш широкому сенсі.

Вашингтон сподівається, що його пропозиція допоможе завершити міжнародні переговори, які виникли після розкриття інформації такими компаніями, як Facebook і Amazon.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла за основу президентський законопроект № 5153 з поправками до Податкового кодексу про добровільне декларування активів фізичних осіб з 1 липня 2021 року по 1 липня 2022 року. Крім цього, парламент прийняв у першому читанні законопроекти №5355 і №5356 з пакету проектів закону про податкову амністію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини