Головна Новини Світ США США розкритикували Китай через приїзд Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

США розкритикували Китай через приїзд Путіна

США вважають, що Китай надав Путіну майданчик для російської пропаганди про війну в Україні.

19 жовтня 2023, 09:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Державний департамент США розкритикував запрошення президента Росії Володимира Путіна до Китаю на форум "Один пояс, один шлях" та висловив своє стурбування щодо КНР, яка продовжує підтримувати Москву. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Голос Америки".

США розкритикували Китай через приїзд Путіна

Лідер Китаю Сі Цзіньпін та президент РФ Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Видання звернулось до Держдепу з запитом щодо зустрічі президента Росії Володимира Путіна та лідера Китаю Сі Цзіньпіна, яка відбулась 18 жовтня у Пекіні. Державний департамент США вважає, що таким чином Китай показав підтримку Росії

"Прийняття Путіна в Китаї є невдалим проявом підтримки Росії, яка продовжує вести незаконну та жорстоку війну проти України", — повідомили у Держдепі США та додали, що "стурбовані тим, що КНР продовжує підтримувати відносини з Росією".

Дипломатичне відомство наголосило, що позиція США й надалі залишається незмінною та відомою у світі.

"Раніше ми говорили, що ми не вважаємо, що будь-яка країна повинна надавати пану Путіну платформу для просування його агресивної війни проти України", — заявили у Держдепі США.

Китайську економічну ініціативу "Один пояс, один шлях" проігнорувало більшість союзників України, зокрема від ЄС до КНР поїхав лише прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міноборони США пояснили, чому існує різне ставлення щодо постачання зброї для України та Ізраїлю.

Також "Коментарі" писали, що президент Росії Володимир Путін під час пресконференції на форумі "Один пояс, один шлях" відреагував на поставки ракет ATACMS для України від США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини