Головна Новини Світ США США розробили план підтримки України у випадку перемоги Трампа: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

США розробили план підтримки України у випадку перемоги Трампа: про що йдеться

У Вашингтоні обдумують, як гарантувати підтримку України, якщо Трамп стане президентом

3 квітня 2024, 00:25
Поділіться публікацією:

США обговорюють із союзниками можливість передачі НАТО координації контактною групою з питань оборони України, якщо Дональд Трамп повернеться у Білий дім.

США розробили план підтримки України у випадку перемоги Трампа: про що йдеться

Штати хочуть передати НАТО координацію групою "Рамштайн". Фото з відкритих джерел

За інформацією видання Politico, передача Альянсу координації в контактній групі "Рамштайн" є однією з кількох нових пропозицій, які можуть допомогти зберегти постачання озброєння для ЗСУ, якщо Трамп вдруге стане президентом США.

Видання пише, що 3-4 квітня під час зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Брюсселі її учасники, ймовірно, обговорять запобіжники збереження допомоги Україні у випадку перемоги Трампа.  

За інформацією видання, передачу повноважень у "Рамштайні" можуть офіційно завершити на саміті лідерів країн НАТО, який пройде в липні цього року у Вашингтоні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що, згідно з результатами соціологічного опитування ВГО "Передові Правові Ініціативи", 61% українців на запитання щодо варіантів завершення війни обрали відповідь: "Воюємо до повної перемоги – відновлення територіальної цілісності в кордонах 1991 року, вступу до ЄС та НАТО". При цьому 39% українців обрали варіант "Негайно починаємо мирні переговори з повним двостороннім припиненням вогню".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники продовжують наступальні операції на сході України, наразі виникла загроза окупації міста Вугледар у Донецькій області, вважає керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. Загалом силам ЗСУ вдалася стабілізувати фронт, однак в деяких ситуаціях нашій армії довелося відійти на нові позиції. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини