Головна Новини Світ США США шукають способи знайти і конфіскувати активи росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

США шукають способи знайти і конфіскувати активи росіян

З лютого Захід заморозив російські активи на суму понад 330 млрд доларів

25 листопада 2022, 00:17
Поділіться публікацією:

Федеральними прокурорами  Сполучених Штатів  розіслано  цілі потоки судових повісток, щоб  знайти та  вилучити  об’єкти нерухомості, банківські рахунки та трастові фонди, що належать представникам Росії. Про це інформує The Wall Street Journal.

США шукають способи знайти і конфіскувати активи росіян

Конфіскація російських активів в США (фото з відкритих джерел)

Представники американської правоохоронної системи намагаються відшукати документи, які, допоможе пролити світло через заплутані схеми  на права власності. Саме так  Захід  намагається відшукати можливості для  нового фінансування військової допомоги  нашій країні.

Журналісти видання пишуть, що ще в лютому  Захід заморозив активи РФ на суму понад 330 млрд доларів.  Майже 300 млрд доларів , це — резерви Центрального банку РФ, які розміщені  на рахунках в іноземних банківських установах.  Переважна частина  з цих  активів  належить російським бізнесменам. Мова йде також   про банківські рахунки  заможних російських підприємців, та належні їм об’єкти розкоші:  яхти, літаки, об’єкти нерухомості  та коштовності.

Разом з тим,  посадовці США говорять про труднощі  під час розшуку таких активів. Бо вони приховані  управлінцями з досвідом. Тому їх конфіскувати та потім  передати  Україні також  процедура ускладнена.  В публікації стверджують,  що процедура конфіскації надає права  власності на активи уряду, а  сам процес замороження лише заблоковує їх  користування для  власника.

Тому представники адміністрації  Сполучених Штатів  направили звернення  до Конгресу, аби надати їм  ширші  повноваження для того, щоб вилучати російські  активи  та спрямовувати  їх в Україну.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що сенатор США зробив гучну заяву про постачання зброї для України.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини