Головна Новини Світ США США скоротили обсяги видобутку нафти до мінімального рівня за останні 15 років: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

США скоротили обсяги видобутку нафти до мінімального рівня за останні 15 років: причини

На тлі різкого зниження видобутку в США нафта рекордно дорожчає

10 жовтня 2020, 01:50
Поділіться публікацією:

Потужний ураган "Дельта" завдав найсильнішого за останні 15 років ударі по видобутку енергоресурсів на шельфі Мексиканської затоки в США, зупинивши більшу частину видобутку нафти в регіоні та майже дві третини видобутку природного газу. Про це пише Reuters.

США скоротили обсяги видобутку нафти до мінімального рівня за останні 15 років: причини

Фото: Reuters

Ф'ючерси на природний газ в США виросли на 4,5% в п'ятницю і були на шляху до закриття на найвищому рівні з листопада 2019 року.

Робочі евакуювалися з 281 об'єкта на шельфі Мексиканської затоки, а виробники перемістили 14 бурових установок якомога далі від епіцентру урагану.

Сила урагану буде зменшуватися в міру наближення до узбережжя, але, як очікується, він залишиться штормом категорії 2 по 5-ступінчастій шкалі Саффіра-Сімпсона, коли досягне узбережжя. Ураган принесе штормову хвилю висотою 1,2-3,3 метра на узбережжя поблизу виходу на сушу, повідомляє NHC.

Крім нафти, виробники зупинили майже 62% видобутку природного газу в регіоні. На шельфових родовищах Мексиканської затоки видобувається близько 15% сирої нафти США та 5% природного газу.

Total в четвер почала закривати нафтопереробні установки на своєму нафтопереробному заводі в Порт-Артурі, штат Техас, потужністю 225 500 барелів на добу через загрозу з боку урагану Дельта.

Нагадаємо, в перший день жовтня ціни на нафту різко пішли вниз. "Коментарі" дізналися у експертів, з чим це пов'язано і до чого може привести.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини