Головна Новини Світ США США створили групу для розслідування воєнних злочинів рф: нею керуватиме мисливець за нацистами
commentss НОВИНИ Всі новини

США створили групу для розслідування воєнних злочинів рф: нею керуватиме мисливець за нацистами

Розенбаум відомий позбавленням громадянства та депортацією більше ста нацистів

21 червня 2022, 21:43
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати  утворили групу, що займеться розслідуванням  військових злочинів  солдатів рф   на українській території. Про це повідомляє  CNN, посилаючись на  заяву генпрокурора  Сполучених Штатів  Мерріка Гарланда  під час його візиту в  Україну.

США створили групу для розслідування воєнних злочинів рф: нею керуватиме мисливець за нацистами

Елі Розенбаум (фото з відкритих джерел)

Очільник американської прокуратури зазначив, що головна  мета новоутвореної групи — це притягнення до відповідальності  російських військовослужбовців,  що скоїли звірства на українській території.

Як зазначив генпрокурор США, групу очолюватиме  відомий  в американському Мін'юсті  мисливець за нацистами Елі Розенбаум. Сюди також входитимуть  експерти з розслідувань, діяльність яких  пов'язана з порушенням прав людини та  розслідуванням військових злочинів.

Ще Гарланд повідомив, що керівник групи Розенбаум став  відомим через  позбавлення громадянства та депортацію понад сотні нацистів, які мешкали на американській території.

Також американське Міністерство юстиції  відрядить ще трьох представників американської прокуратури для допомоги в консультуванні України.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що США можуть визнати РФ державою-спонсором тероризмуЗаступник голови фракції "Слуга народу" в Раді Євгенія Кравчук стверджує, що Сенат США може вже наступного тижня розглянути питання визнання РФ державою-спонсором тероризму. Експерти розповіли, що означатиме подібне рішення у разі його прийняття. Політолог, викладач Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, експерт із міжнародної політики, Петро Олещук нагадує, що визнання Росії державою – спонсором тероризму ініціював президент України Володимир Зеленський. На думку магістра державного управління, політолога, соціолога Володимира Волі, багато наших діячів, включаючи депутатів, не розрізняють власне терористичну діяльність – і військові злочини. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини