Головна Новини Світ США США та Франція публічно посперечалися: чому виникло непорозуміння
commentss НОВИНИ Всі новини

США та Франція публічно посперечалися: чому виникло непорозуміння

Думки США та Франції щодо ударів по об’єктах РФ розійшлися

2 квітня 2024, 19:30
Поділіться публікацією:

Америка та Франція публічно посперечалися через те, як треба ставитися до  українських ударів територією Росії. Це питання знову піднялося після того, як на російській території вибухнув черговий НПЗ. Дискусія трапилася 2 квітня  під час зустрічі голови Державного департаменту США Ентоні Блінкена із французьким колегою Стефаном Сежурне у Парижі.

США та Франція публічно посперечалися: чому виникло непорозуміння

Удари дронів по російських НПЗ (фото з відкритих джерел)

 Блінкен заявив, що США не підтримує та не заохочує Україну до ударів по території РФ.

"З перших днів ми робимо все можливе, щоб допомогти захистити Україну від російської агресії. Але водночас ми не підтримуємо та не заохочуємо українські удари за межі її території", — заявив Блінкен.

Але глава МЗС Франції не підтримав позицію США і зазначив, що російські нафтопереробні об’єкти є законною метою для української армії.

"Українці діють у рамках самозахисту і ми розцінюємо, що Росія є агресором. І в цих умовах, складно сказати щось ще", — сказав Сежурне.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що депутат Держдуми РФ відреагував на удар по заводу з виробництва дронів в Росії. Російський генерал та депутат Держдуми РФ Андрій Картаполов прокоментував ранкові атаки дронів по "Алабазі" — російське підприємство, де виготовляються дрони-камікадзе іранської моделі. 

На території Татарстану розташована особлива економічна зона "Алабуга", де виготовляють безпілотники Shahed, якими Росія постійно атакує Україну. 2 квітня об'єкти підприємства атакували українські дрони, які спричинили потужний вибух.  На це відреагував депутат Держдуми РФ Андрій Картаполов, який розповів, коли для Росії закінчаться атаки дронів по її території.

Російський генерал також заявив, що удар по підприємству, де виготовляються дрони для атаки по Україні, це, на його думку, не військовий об'єкт.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини