Головна Новини Світ США США терміново шукають можливості передати Україні активи РФ: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

США терміново шукають можливості передати Україні активи РФ: деталі

У західних країнах заморожені близько 300 мільярдів доларів, які належали РФ

21 грудня 2023, 22:07
Поділіться публікацією:

Адміністрація Джо Байдена терміново розпочала переговори з європейськими та іншими партнерами про можливість передати Україні заморожені у цих країнах російські державні активи. Зокрема, мова йде про понад 300 мільярдів доларів Центрального банку РФ. Про це пише газета The New York Times, передає портал "Коментарі".

США терміново шукають можливості передати Україні активи РФ: деталі

Російські активи можуть передати Україні. Фото з відкритих джерел

За інформацією газети, останні кілька тижнів активізувалися переговори між міністрами фінансів, керівниками центральних банків, дипломатами та юристами щодо передачі російських активів для допомоги Україні.

Як розповіли джерела газети, Білий дім почав тиснути на Велику Британію, Францію, Німеччину, Італію, Канаду та Японію. Адміністрація Джо Байдена вимагає від цих країн до кінця лютого 2024 року розробити стратегію конфіскації та передачі Києву заморожених активів РФ.

Видання стверджує, що відповідне питання стало "предметом гострих дискусій" між державами. Зокрема, уряди країн обговорюють, на які потреби можуть бути спрямовані російські активи – на відновлення України чи допомогу Збройним силам України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час повномасштабного вторгнення Росії одним з найгірших та найбільш безтолкових урядових відомств стало Міністерство у справах ветеранів, вважає заступник 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. Офіцер розповів, що за останні кілька місяців ветеранська спільнота підняла купу питань, які були провалені Міністерством: від реабілітації воїнів до будівництва військового кладовища. Майор ЗСУ переконаний, що Юлія Лапутіна повинна піти у відставку після того, як зарекомендувала себе як неефективний управлінець.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини