Головна Новини Світ США США ухвалять важливе рішення щодо систем Patriot для України: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

США ухвалять важливе рішення щодо систем Patriot для України: про що йдеться

За інформацією FT, США відкладуть постачання систем Patriot замовникам з інших держав заради України

20 червня 2024, 16:30
Поділіться публікацією:

Уряд США має намір зупинити всі відкриті замовлення на системи протиповітряної оборони Patriot та ракети-перехоплювачі до них, допоки Україна не матиме достатньої кількості цих ППО для захисту від повітряних атак Росії. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Financial Times", із посиланням на трьох осіб, які знайомі з цим рішенням.

США ухвалять важливе рішення щодо систем Patriot для України: про що йдеться

ЗРК Patriot. Фото: із відкритих джерел

Співрозмовники повідомили, що про це рішення Вашингтон має оголосити сьогодні. Це станеться після того, як президент Джо Байден заявив минулого тижня в Італії, що він домігся зобов'язань щодо постачання додаткових систем протиповітряної оборони в Україну – вони включатимуть батареї Patriot.

Джо Байден заявив, що п'ять країн погодилися відправити Patriot та інші системи протиповітряної оборони в Україну, і що іншим країнам, які очікують на постачання американських систем, доведеться почекати, тому що "все, що у нас є, піде в Україну, доки їхні потреби не будуть задоволені".

Говорячи поруч із президентом України Володимиром Зеленським після підписання 10-річної угоди щодо безпеки на полях саміту G7 в Апулії, Байден додав, що Київ почне отримувати більше систем "щодо швидко".

Заява США у четвер закріпить зобов'язання Байдена перед Києвом та гарантує, що Україна отримає системи Patriot, необхідні для захисту міст та критично важливої інфраструктури, повідомили виданню дві людини, знайомі з цим рішенням.

Серед країн, які мають замовлення на майбутнє постачання систем Patriot, – Польща, Румунія та Німеччина. Іспанія також має відкрите замовлення на пускові установки Patriot, а коаліція країн НАТО у січні розмістила замовлення на 1000 ракет Patriot.

Читайте також на порталі "Коментарі" – дискусії закінчилися: яке рішення ухвалила Румунія щодо передачі системи Patriot Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини