Головна Новини Світ США США в листопаді відкриють кордон з Мексикою і Канадою для вакцинованих громадян
commentss НОВИНИ Всі новини

США в листопаді відкриють кордон з Мексикою і Канадою для вакцинованих громадян

У Білому домі пояснили, що поки немає точної дати, коли іноземці зможуть перетинати сухопутний кордон з боку Мексики і Канади

15 жовтня 2021, 00:52
Поділіться публікацією:

На початку листопада США відкриють свої сухопутні кордони для повністю вакцинованих мандрівників з Мексики і Канади. Це буде відбуватися в два етапи. Про це повідомляє американське видання The New York Times.

США в листопаді відкриють кордон з Мексикою і Канадою для вакцинованих громадян

Кордон з Мексикою - фото з відкритих джерел


У Білому домі пояснили, що поки немає точної дати, коли іноземці зможуть перетинати сухопутний кордон з боку Мексики і Канади. Її повинні узгодити і оголосити пізніше. Також будуть встановлені нові вимоги для мандрівників як по суші, так і повітрям.

До цього США дозволили приїжджати на територію країни повністю вакцинованих авіапасажирів. Після перетину кордону їм потрібно було додатково здати тест на коронавірус.

Загалом, межі з США були закриті з березня 2020 року. Перш за все це стосувалося мандрівників з Великобританії, Китаю і країн Європейського Союзу. Пізніше, після появи нових мутацій коронавірусу, в список додали Бразилію та Індію.

Коли ж влада США оголосила готовність відкрити кордони з Канадою, місцева влада відмовилася від аналогічних дій. Канадський уряд вирішив спочатку вакцинувати проти коронавірусу хоча б однієї дозою не менше 70% населення.


Тепер, коли кордони все ж відкриють, процедура повинна пройти два етапи. Спочатку планується дозволити в'їзд на територію США людям, які здійснюють несуттєві поїздки (візит до рідних або туризм), а з січня 2022 (орієнтовна дата, — ред.) Перетнути кордон з США можна буде тільки при наявності доказів вакцинації проти коронавірусу.


Нагадаємо, педагогів і чиновників, які відмовилися від обов'язкової вакцинації від COVID-19, будуть відстороняти від роботи (не звільняти, а усувати на час дії карантину) без збереження зарплати. Про це заявив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, запевняючи, що мова йде про обов'язкову, але не про примусової вакцинації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини