Головна Новини Світ США США виділили новий пакет допомоги: що отримає Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

США виділили новий пакет допомоги: що отримає Україна

Пентагон надасть Україні військову допомогу на 2,4 млрд доларів

26 вересня 2024, 23:41
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони США оголосило про виділення нового пакету військової допомоги на 2,4 млрд доларів в рамках Ініціативи з надання допомоги Україні у сфері безпеки (USAI).

США виділили новий пакет допомоги: що отримає Україна

Штати надав чергову допомогу Україні. Фото з відкритих джерел

У Пентагоні повідомили, що цей пакет забезпечить Україну додатковими засобами протиповітряної оборони, безпілотними авіаційними системами, боєприпасами класу "повітря-земля" та зміцнить оборонно-промислову базу України і забезпечить потреби в її обслуговуванні та підтримці.

Зокрема, Україна отримає: боєприпаси та підтримку українських систем протиповітряної оборони; боєприпаси класу "повітря-земля"; безпілотні авіаційні системи (БПЛА) та компоненти для підтримки українського виробництва БПЛА; обладнання для боротьби з БПЛА; безпілотні надводні судна; засоби захищеного зв'язку; обладнання та матеріально-технічні засоби для підтримки українського виробництва боєприпасів; запасні частини, технічне обслуговування та підтримку; інше допоміжне обладнання.

Оголошена Джо Байденом під час зустрічі з Володимиром Зеленським допомога — це вже 21-й пакет USAI від Білого дому. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США не бачать нічого нового у плані перемоги України, який планують обговорити Джо Байден і Володимир Зеленський, пише The Wall Street Journal. WSJ зазначає, що протягом кількох місяців Володимир Зеленський називав цей план "основою для перемоги над Росією". Однак високопоставлені американські та європейські чиновники, обізнані з пунктами плану, розповіли, що документ не пропонує чіткого шляху перемоги України в умовах, коли російські війська повільно добиваються успіху на полі бою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.defense.gov/

Новини