Головна Новини Світ США США виділили новий пакет допомоги Україні: на що він спрямований
commentss НОВИНИ Всі новини

США виділили новий пакет допомоги Україні: на що він спрямований

Новий пакет допомоги Україні від США спрямований на захист неба напередодні зими

22 вересня 2023, 07:17
Поділіться публікацією:

США публічно оголосили про виділення нового пакету військової допомоги Україні на суму 325 млн. доларів. Цю інформацію особисто підтвердив голова Білого дому Джо Байден, а також держсекретар США Ентоні Блінкен.

США виділили новий пакет допомоги Україні: на що він спрямований

Джо Байден та Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

"Це все, щоб урятувати майбутнє свободи. Америка ніколи від цього не відступить", — заявив Байден.

Держсекретар США Ентоні Блінкен також заявив, що новий пакет військової допомоги має надати нового імпульсу контрнаступу ЗСУ.

"Україна повернула собі більше половини території, захопленої Росією. Нова допомога, схвалена сьогодні, допоможе підтримати прогрес України та надати їй подальшого імпульсу", — зазначив він.

За словами Блінкена, пакет військової допомоги включає додаткові боєприпаси ППО, щоб допомогти зміцнити протиповітряну оборону України проти повітряних ударів з боку Росії зараз і взимку.

"Він також містить артилерійські боєприпаси та протитанкові засоби, а також касетні боєприпаси, які ще більше підвищать здатність України продовжувати контрнаступ проти російських сил", — додав держсекретар США.

Повідомляється, що до пакету допомоги увійшли друга партія касетних боєприпасів для 155-міліметрової артилерії, а також системи ППО малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger.

До пакету допомоги увійшли: ракети ППО АІМ-9М; додаткові боєприпаси для HIMARS; системи протиповітряної оборони Avenger; кулемети калібру 50 мм для протидії дронам; 155-мм артилерійські снаряди; артилерійські снаряди калібру 105 мм; протитанкові системи Javelin, TOW та AT-4; понад 3 мільйони патронів до стрілецької зброї; 59 легких тактичних автомобілів; підривні боєприпаси; запчастини, технічне обслуговування та інше польове обладнання.

При цьому до нової допомоги не увійдуть армійські тактичні ракетні комплекси ATACMS, які б допомогли українським бійцям завдавати ударів по ворожих цілях на великій відстані.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підсумки Рамштайну-15: як союзники зміцнюватимуть Україну – на що можемо розраховувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини