Головна Новини Світ США США відповіли, чи визнають Путіна президентом
commentss НОВИНИ Всі новини

США відповіли, чи визнають Путіна президентом

США не спрямовуватимуть представників на "інавгурацію" Путіна

7 травня 2024, 08:00
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати проігнорують так звану інавгурацію російського правителя Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

США відповіли, чи визнають Путіна президентом

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Представнику Держдепу поставили питання про те, чи США направлятимуть своїх дипломатів на "інавгурацію" Путіна через те, що посол зараз перебуває за межами Москви. На це Міллер відповів, що Вашингтон вирішив не спрямовувати свого представника не путінську інавгурацію.

При цьому Метью Міллер підтвердив, що позиція Вашингтона не змінилася і США й надалі визнають Володимира Путіна президентом Росії.

"Ми однозначно не визнаємо ті вибори (Ред. – президента в Росії) вільними та чесними, але він – президент Росії і продовжуватиме діяти у цій ролі", – пояснив представник Держдепу.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ України раніше прояснили позицію. У МЗС наголосили, що Україна не має підстав для визнання Володимира Путіна як демократично обраного та легітимного президента Російської Федерації.

"Таким чином російська влада намагається створити для всього світу та своїх громадян ілюзію законності майже довічного перебування при владі людини, яка перетворила РФ на державу-агресора, а правлячий режим – на диктатуру", — йдеться у заяві.

Водночас, як зазначають українські дипломати, під час так званих березневих "виборів" Російська Федерація порушила положення численних міжнародних документів, що є основою сучасної системи міжнародних відносин. Йдеться насамперед про Статут Організації Об'єднаних Націй, Декларацію про принципи міжнародного права, Женевську Конвенцію про захист цивільного населення під час війни, Заключний акт Наради з безпеки та співробітництва в Європі, а також десятки резолюцій Генеральної Асамблеї ООН.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

7 травня 2024, 10:00

Выборы недемократичные,но президента признают..Штатники определились бы,признают или недемократичные..пазл не складывается.

Гарик

7 травня 2024, 09:14

кого признавать?Его нижайшество шибздиковатого чмоню?


Новини