Головна Новини Світ США США відреагували на погрози Путіна щодо ядерної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

США відреагували на погрози Путіна щодо ядерної зброї

У США нагадали про зобов'язання, які взяла на себе Росія як ядерна держава

8 грудня 2022, 09:10 comments1327
Поділіться публікацією:

США засудили "порожні розмови" президента РФ Володимира Путіна про ядерну зброю після того, як він у своєму виступі заявив про нові ризики атомної війни. Як повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Голос Америки, про це заявив представник Державного департаменту США Нед Прайс.

США відреагували на погрози Путіна щодо ядерної зброї

Нед Прайс. Фото: з відкритих джерел

Представник Держдепу США назвав заяви російського диктатора про ядерну зброю "безвідповідальними".

"Ми вважаємо, що будь-які порожні розмови абсолютно безвідповідальні. Якщо не застосує першу за жодних обставин, значить, і друга теж не застосує. Тому що можливості застосування ядерного удару по нашій території сильно обмежені", — заявив Прайс.

Він підкреслив, що з часів холодної війни країни, які мають великий арсенал ядерної зброї, дали ясні гарантії того, що "ядерна війна – це те, що ніколи не можна вести і що її не можна виграти". Серед тих країн, які підписалися під цим виразом, були Китай, Індія, Сполучені Штати та сама Росія. Тепер президент РФ продовжує розкидатися заявами, які містять загрозу для всього світу.

"Це небезпечно та суперечить духу цієї заяви, яка лежала в основі режиму ядерного нерозповсюдження з часів холодної війни", — додав Прайс.

Варто нагадати, говорячи про продовження війни в Україні Володимир Путін сказав, що РФ "захищатиме себе всіма засобами, що мають у розпорядженні", і нагадав про ризик розв'язування ядерної війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ППО Patriot в Україні не буде: як пояснити рішення Заходу – чому воно не стало несподіванкою.

Також видання "Коментарі" повідомляло – не вважають тіла загиблих: у РНБО пояснили, що зараз відбувається під Бахмутом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини