Головна Новини Світ США США відреагували на постачання Британією далекобійних ракет в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

США відреагували на постачання Британією далекобійних ракет в Україну

У Держдепі також аргументували, чому США відмовляються надавати Україні далекобійні ракети

12 травня 2023, 11:52 comments1993
Поділіться публікацією:

Кожна країна має право приймати рішення про передачу тієї чи іншої зброї Україні, залежно від своїх можливостей, залежно від своїх технологій, залежно від того, що має найбільше значення. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив Державний секретар США Ентоні Блінкен, коментуючи передачу Україні далекобійних ракет Storm Shadow.

США відреагували на постачання Британією далекобійних ракет в Україну

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Водночас він пояснив, чому США відмовляються наслідувати приклад Лондона і поки що утримуються від передачі Україні далекобійних ракет.

"Ми надали Україні унікальну допомогу в цьому процесі. Інші країни можуть робити речі, які відрізняються від того, що робимо ми. Питання ось у чому: чи все це відповідає потребам України? І ми переконані, що так – саме так", – зазначив він. держсекретар США.

Щодо ймовірної ескалації через постачання Україні британських ракет Блінкен зазначив, що "все це, знову ж таки, робиться в рамках коаліційного та скоординованого процесу".                                                                                      

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли про те, що Великобританія поставила Україні крилаті ракети Storm Shadow, надавши українським захисникам новий ударний потенціал великої дальності напередодні довгоочікуваного контрнаступу українських військ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США вперше дозволили передачу Україні активів РФ: про що це говорить — чи буде продовження. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в ISW назвали головну причину паніки в РФ на фоні очікуваного контрнаступу ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини